Δράσεις Προστασίας

Ελληνικά

Δελτίο Τύπου: Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα

Πράσινο Ταμείο - Καινοτόμες Δράσεις - ΕΕΠΦ ΙΜΔΟ ΕΛΓΟ

Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου έργου «Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου πιλοτικού προγράμματος «Το ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα εδώ και 1½ χρόνο.

Γιορτή Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Μέγα Ρέμα Ραφήνας γιορτή

Σας ενημερώνουμε για την γιορτή στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας από 18-21 Απριλίου 2019 . Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων, δείτε ανακοίνωση της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας:

Κοινό Δ.Τ. για το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Αιγιαλός Παραλία νομοσχέδιο

Καταστροφικό για τον Αιγιαλό και την Παραλία το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί με ρυθμούς κατεπείγοντος η κυβέρνηση.

Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς την 5η Απριλίου 2019 κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία, με το οποίο προωθείται η μαζική τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων του Ν. 2971/2001. Ειδικότερα, με το εν λόγω σχέδιο νόμου, η συζήτηση του οποίου από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ξεκινά σήμερα, επιδιώκεται η μαζική «τακτοποίηση» των αυθαίρετων κατασκευών στην παράκτια ζώνη.

Συγκλίσεις: Ανθεκτικότητα και αειφορία σε μικρές νησιωτικές κοινότητες

ΕΕΠΦ CPF Συγκλίσεις

Η ΕΕΠΦ συμμετείχε στις εργασίες του Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, οργανώνοντας εργαστήριο (workshop) για την ανθεκτικότητα και αειφορία σε μικρά νησιά.

Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, και διοργανώθηκε από το World Human Forum. Θέμα των φετινών Συγκλίσεων ήταν ο Στόχος των Ηνωμένων Εθνών για «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», και η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών που θα στοχεύσουν και συμβάλουν σε Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Ένα ακόμα Ταξίδι στα Κύθηρα»

Δενδροφύτευση Κύθηρα ΕΕΠΦ σχολεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Πέμπτη 21 Μαρτίου, βρήκε την ομάδα της Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, τμήμα της επιστημονικής επιτροπής του μεγάλου προγράμματος «Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων», στα Κύθηρα. Ο στόχος ιερός. Ένα ανθρώπινο ποτάμι, όλοι οι μαθητές του Νησιού με τους δασκάλους τους και με την δική μας κατά τόπους επίβλεψη, ακούμπησαν με τρυφερότητα στην πονεμένη από την φωτιά γη των Κυθήρων, μια νέα ζωή.

Φόρουμ "Συγκλίσεις", 1-2 Απριλίου 2019

Convergences Forum Συγκλίσεις

Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum. Με έδρα την Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια αποτελεί βασική πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και εύρεσης λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε…

Κύθηρα Αναγέννηση ΕΕΠΦ Μερκάτο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τα προγράμματά της και ο ρόλος των εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας σαν ενεργοί πολίτες για την Αναγέννηση των Κυθήρων. Παρουσίαση και Ανταλλαγή Απόψεων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 18:30-20:30 στο Μερκάτο στη Χώρα.

Παρουσιάζουν: 
Αλέξια Νικηφοράκη, Γεν. Γραμματέας
Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος
Μίλτος Γκλέτσος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Φύσης

Σας περιμένουμε όλους σε μια ιδιαίτερα δημιουργική εκδήλωση και συζήτηση!


Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Δελτίο Τύπου: Δενδροφυτεύοντας τα Κύθηρα όλοι μαζί

ΕΕΠΦ Κύθηρα εθελοντική δενδροφύτευση Πιτσινιάνικα

12 Φεβρουαρίου 2019

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη μεγάλη επιτυχία της προχθεσινής εθελοντικής σημειακής αναδάσωσης που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο των Πιτσινιάνικων με την συμμετοχή 40 και πλέον ατόμων. 

Διεθνές Συνέδριο του LIFE Natura Themis για το Περιβαλλοντικό Έγκλημα

ΕΕΠΦ περιβαλλοντικό έγκλημα Natura Themis LIFE

Το διεθνές συνέδριο «Διεθνείς Προοπτικές στην Πρόληψη του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος» (International Perspectives on Preventing WildLife Crime) πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των πλέον καταξιωμένων νομικών περιβάλλοντος της Ευρώπης και επιστημόνων που ασχολούνται με την πολιτική και νομική προστασία της άγριας ζωής, στις 23-25/11/2018 στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens στην Αθήνα.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Δράσεις Προστασίας