Σημαντικά Νέα

Την Κυριακή 16/10 θα γίνει συνάντηση και βόλτα στο ρέμα της Πικροδάφνης. Η Πικροδάφνη είναι ένα από τα τελευταία αστικά ρέματα του λεκανοπεδίου της Αθήνας που διατηρούν τη φυσικότητά τους. Σήμερα απειλείται από μεγάλο έργο «ανάπλασης» το οποίο ουσιαστικά είναι έργο διευθέτησης της κοίτης με συρματοκιβώτια, με αποτέλεσμα να απωλέσει μεγάλο μέρος των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητάς της. 

Η ΕΕΠΦ έχει υποβάλει θεσμικά τις αντιρρήσεις της στην μελέτη του έργου μαζί με άλλες 4 περιβαλλοντικές οργανώσεις. Όμως πρόσφατα υπερψηφίστηκε η μελέτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Η ΕΕΠΦ έκτοτε παρακολουθεί τις εξελίξεις σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, και φορείς πολιτών. Οι θεσμικές προσπάθειες για να τροποποιηθεί η μελέτη και να μην εγκιβωτιστεί το ρέμα συνεχίζονται. Ταυτόχρονα, όλοι ως ενεργοί πολίτες διαρκώς ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε, δηλώνουμε τις θέσεις μας.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αυτή την Κυριακή 16/10 ο Σύλλογος ΡΟΗ (αποτελούμενος από τους «Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων της Αττικής» και το «Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης») καλεί τους πολίτες για μία βόλτα στο ρέμα της Πικροδάφνης, προκειμένου με την παρουσία τους να δηλώσουν ότι είναι αντίθετοι στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για την κοπή 776 δέντρων από τις όχθες, τον εγκιβωτισμό του ρέματος με συρματοκιβώτια και σκυρόδεμα, και την ολοσχερή καταστροφή ενός απ’ τους τελευταίους φυσικούς πνεύμονες στην Αθήνα. Σημείο συνάντησης είναι η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στις 11π.μ., κοντά στον σταθμό μετρό «Άγιος Δημήτριος». 

Για λεπτομέρειες για το σημείο συνάντησης ή το τι πρέπει να φοράει κανείς, δείτε την σχετική πρόσκληση: https://www.facebook.com/events/634059836772679/ ή επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ