Ανακοίνωση Σεμιναρίου στο Ίδρ.Σταύρος Νιάρχος

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου συνδιοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου», με θέμα «Συλλέγω εμπειρίες. Γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και με το Εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00-19.30, στην Αθήνα.

Το Σεμινάριο θα απευθύνεται σε 35 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης από την Αττική και έχει ως στόχο α) την ενημέρωση σχετικά με το περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» που συντονίζει η ΕΕΠΦ, β) την ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και γ) την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής.

Παρακαλούμε πολύ, εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, να μας στείλετε συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής το αργότερο έως και την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, με φαξ στο 210 3225285 ή με e-mail στο education@eepf.gr.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα στην επιλογή θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που ήδη υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Θεματικές ενότητες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου 

- Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συλλέγω εμπειρίες. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού έχει ως στόχο την πολυεπίπεδη ανάγνωση των λειτουργιών του ΚΠΙΣΝ. Όλη η φιλοσοφία του ΚΠΙΣΝ συμπεριλαμβάνεται σε 12 έννοιες/λέξεις-κλειδιά οι οποίες διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό υλικό. Το υλικό παρόλο ότι έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τις λειτουργίες του Κέντρου Πολιτισμού αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό για εφαρμογή μέσα στην τάξη καθώς οι δραστηριότητες που προτείνει μπορούν να προσαρμοστούν και να αφορούν την ανάγνωση, τη μουσική, το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική.

(Παρουσίαση: κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου)

-  Παρουσίαση του Δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της ΕΕΠΦ και του εκπαιδευτικού υλικού του Δικτύου. Ο κρυμμένος θησαυρός των αρωματικών φυτών. Φυτά χαρά γιατρειά του νου και του κορμιού. Στη γειτονιά των αρωματικών και αρτυματικών φυτών.

(Παρουσίαση: Σοφία Καινούργιου, Μαρία Ρουσσομουστακάκη).

Εισηγήτριες στο σεμινάριο θα είναι οι κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη, Διδάκτωρ Βιολογίας, Συνταξιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών –Τμήματος Βιολογίας, Τομέα Οικολογίας & Ταξινομικής και πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΠΦ, η κ. Σοφία Καινούργιου, πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Β’ Διεύθυνσης Αθήνας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΠΦ, και η κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη της ιστοσελίδας www.bookbook.gr.

                 

* Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί από το Σταθμό μετρό Συγγρού- Φιξ από τις 16.30 έως τις 16.50 με πούλμαν που θα διαθέσει το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος. 

 

κατηγορία: