Διημερίδα για τα Αστικά Ρέματα - 4 και 5 Νοεμβρίου

Διημερίδα για τα Αστικά Ρέματα

Η ΕΕΠΦ σας ενημερώνει ότι στις 4-5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιείται στο Μαρούσι η Διημερίδα «Αστικά ρέματα-υδάτινες διαδρομές στο Περιβάλλον και τον Πολιτισμό-διαχείριση και προοπτικές».  

Τη Διημερίδα διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού  (ΔΗΚΕΦΙΨ) και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΙΑΝΘΗ» για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) και τον Σύλλογο «Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων-ΡΟΗ». 

Στόχος είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν πολίτες και τοπική αυτοδικοίκηση ώστε να τεθεί επί τάπητος το θέμα των αστικών ρεμάτων και ποταμών. Ο προβληματισμός για την διαχείριση έως σήμερα των αστικών ρεμάτων έχει ήδη παγκοσμίως τεθεί και από την επιστημονική κοινότητα και από δημόσιους φορείς και κινήματα. Σήμερα έχουν πλέον υλοποιηθεί νέες προτάσεις διαχείρισης, που λαμβάνουν υπόψη τους τις νέες αντιλήψεις για τη φύση μέσα στην πόλη αλλά και τα δεδομένα της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης, της υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Διημερίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοθέση https://www.facebook.com/events/772161142924147/ 

 

Συνημμένο: