Συλλέγω εμπειρίες…από το σεμινάριο στο Ίδρυμα Στ.Νιάρχου

Στο φιλόξενο χώρο του Κέντρο Επισκεπτών και Πολιτισμού του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος  το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο  για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: Συλλέγω εμπειρίες. Γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και με το Εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το σεμινάριο είχε ως στόχο α) την ενημέρωση σχετικά με το περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» που συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), β) την ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και γ) την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής.

Στους εκπαιδευτικούς έγινε παρουσίαση του Εκπαιδευτικού υλικού «Συλλέγω εμπειρίες» του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού έχει ως στόχο την πολυεπίπεδη ανάγνωση των λειτουργιών του ΚΠΙΣΝΤ. Το υλικό παρόλο ότι έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τις λειτουργίες του Κέντρου Πολιτισμού αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό για εφαρμογή μέσα στην τάξη, καθώς οι δραστηριότητες που προτείνει μπορούν να προσαρμοστούν και να αφορούν την ανάγνωση, τη μουσική, την αρχιτεκτονική και ιδιαίτερα το Περιβάλλον της αυλής με αρωματικά και αρτυματικά φυτά της ελληνικής γης το οποίο και διαπραγματεύεται το δίκτυο  «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου»  στην ενότητα «Φυτά γιατρειά χαρά του νου και του κορμιού».

Ακολούθησε η παρουσίαση του Δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της ΕΕΠΦ και του εκπαιδευτικού υλικού του Δικτύου. Η κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη  και η κ. Σοφία Καινούργιου μίλησαν  για τα αρωματικά και αρτυματικά φυτά καθώς και για τον  Κρυμμένο Θησαυρό των αρωματικών φυτών της γειτονιάς μας. Κοντά μας βρέθηκε ο κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος της ΕΕΠΦ, ο οποίος συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς την επίλυση θεμάτων και τις εμπειρίες τους μέσα από τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των δικτύων που συντονίζει η Εταιρία.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και έφυγαν ευχαριστημένοι.

κατηγορία: