Φόρουμ "Συγκλίσεις", 1-2 Απριλίου 2019

Convergences Forum Συγκλίσεις

Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum. Με έδρα την Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια αποτελεί βασική πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και εύρεσης λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. 

Φέτος, το πρώτο Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών αρ.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις». Απώτερος στόχος: Μηδέν Αποκλεισμός, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια.

Την εναρκτήρια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στις 19:30 στο ιστορικό Θέατρο «Ολύμπια» θα τιμήσουν με την παρουσία τους ομιλητές διεθνούς φήμης, που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας, όπως o Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, και ο Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτής του Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Την Ημέρα Εργασιών του Φόρουμ, Τρίτη 2 Απριλίου, και ώρες 14:30-16:00 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund  οργανώνει συνεδρία με θέμα:  

«Ανθεκτικότητα και αειφορία σε μικρές νησιωτικές κοινότητες»

Στην συνεδρία θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα και καινοτόμα προγράμματα από Σύρο, Πάρο, Λέσβο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και το πρόγραμμα των Κυθήρων που υλοποίει η ΕΕΠΦ μαζί με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε:  https://convergences.gr/ 

Covergences Greece Forum - εναρκτήρια εκδήλωση

 

Covergences Greece Forum ΕΕΠΦ