Σεμινάριο με Βιωματικά Εργαστήρια «Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας συνδιοργάνωσαν Σεμινάριο με Βιωματικά Εργαστήρια στο πλαίσιο του Διεθνούς θεματικού Δικτύου Π.Ε. με θέμα «Μαθαίνω για τα Δάση», με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση».

Το σεμινάριο έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από περίπου 50 εκπαιδευτικούς A’ /θμιας και B’ /θμιας εκπαίδευσης.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των κ.κ. Γιώργου Καρέτσου, (Αναπλ. Ερευνητή στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), για τα «Μεσογειακά Οικοσυστήματα», Γιώργου Μάντακα, (Δασολόγο DSPU, Ειδικός Επιστήμονας στην Αποκατάσταση Διαταραγμένου Περιβάλλοντος), για την «Αποκατάσταση μετά τις πυρκαγιές» και του Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου, (Ειδικό στις δασικές πυρκαγιές), σχετικά με τη «Διαχείριση Δασικών Πυρκαγιών με έμφαση στην πρόληψη γύρω σου».

Ακολούθησαν τέσσερα Βιωματικά εργαστήρια από εκπροσώπους της παιδαγωγικής ομάδας της Ε.Ε.Π.Φ. και του WWF με τα εξής θέματα: «Η φωτιά σε αφορά: Πρόσεχε τι κάνεις / Πρόσεχε γύρω σου», «Μαθαίνω για τα Δάση και οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Περπατώ στο Δάσος και οι Τέχνες είναι εδώ» και «Πράσινες Αξίες στο Δάσος».

Φωτογραφικό υλικό σεμιναρίου

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Eπιστολή ανακοίνωσης σεμιναρίου