Παγκόσμια Ημέρα Δράσης και Διαγωνισμός Βίντεο Μικρού μήκους- Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης και Διαγωνισμός Βίντεο Μικρού μήκους- Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

 

 

                                                                                       

 

                                                                                                                                    Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2017

Προς

τον/την Υπεύθυνο/η Εκπαιδευτικό

που συμμετέχει/ επιθυμεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Αγαπητοί φίλοι,

Tο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, θεσπίζει φέτος την καμπάνια Παγκόσμια Ημέρα ΔράσηςGlobal Action Days (GAD), http://www.yre.global/about-the-initiativeη οποία χρονικά τοποθετείται στις 17-23 Απριλίου 2017.

Πρόκειται για μια εβδομάδα (17-23 Απριλίου 2017) όπου σχολεία από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο Δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» μπορούν να παρουσιάσουν  με το δικό τους μοναδικό τρόπο, τις  δράσεις τους με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της δράσης GAD διοργανώνεται και ένας Διεθνής Διαγωνισμός Βίντεο(Ταινίας) Μικρού Μήκους για όλα τα σχολεία που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στο Δίκτυο των νέων Δημοσιογράφων. Αυτός ο Διαγωνισμός είναι μέρος των GAD και στοχεύει να προωθήσει το Πρόγραμμα των νέων δημοσιογράφων μεταφέροντας τη φωνή όσων συμμετέχουν. Ο νικητής θα κερδίσει έναν MacBook Pro! Δείτε πληροφορίες συνημμένα.

 

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εβδομάδα αυτή της Παγκόσμιας Δράσης μπορούν:

  1. Να εγγραφούν στην ιστοσελίδα (http://www.yre.global/registration/ ) που έχει κατασκευαστεί από το Διεθνές Συντονιστικό Γραφείο.
  2. Να σχεδιάσουν τις δραστηριότητες τους για μία ή και περισσότερες μέρες μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
  3. Να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στην τοπική κοινωνία, π.χ. μπορούν να οργανώσουν μια τοπική έκθεση φωτογραφίας, να ηγηθούν μιας τοπικής περιβαλλοντικής εκδήλωσης, μιας δημόσιας παρουσίασης, ενός καθαρισμού κλπ.
  4. Να μοιραστούν τις δράσεις τους και να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, βίντεο ή/και συνθήματα σχετικά με τη δράση τους την/τις ημέρα/ες εκείνες, στη διεθνή ιστοσελίδα facebook της δράσης https://www.facebook.com/groups/683208545141374/?notif_t=group_description_change .

Στο τέλος της δράσης σας θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε μια μικρή αναφορά συνοδευόμενη από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό (σύνδεσμο), σχετικά με τις δραστηριότητες σας την ημέρα εκείνη.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δράσεις σας! Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους Καθηγητές/τριες Πληροφορικής ή/και Άγγλικών!

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας.

 

Στεφανία Δρίτσα

Συντονίστρια Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Νίκης 20, 10557 Αθήνα

Τ:   210-3224944 (εσωτ.113)

Φ:  210-3225285

Email: education@eepf.gr 
Web:  
http://www.eepf.gr/el

Do you really need to print this email? Save paper instead