"Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον", ένας μαθητής μεταφέρει την εμπειρία που αποκόμισε στη Διεθνή Αποστολή του Προγράμματος στην Πορτογαλία το 2019

YRE Mission, Coruche Protugal, 2019

Την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019 είχα την τιμή να συμμετάσχω σε διεθνή αποστολή στο Coruche της Πορτογαλίας, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ABAE (μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός) στο πλαίσιο του προγράμματος “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2019

Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2019

Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα για το 2019

κατηγορία: 

Δελτίο Τύπου Ανακοίνωσης - Γαλάζια Σημαία 2019 - Βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2019

Πεντακόσιες Δέκα Πέντε (515) Ελληνικές ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και τέσσερα (4) σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”
2η η Ελλάδα Παγκοσμίως

κατηγορία: 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ & ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΣΚΗΤΗ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ, ΜΕΛΙΒΟΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ, ΒΕΛΙΚΑ

                                                                                                           

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 - ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019                                  (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (υπόκειται σε αλλαγές)

"To δάσος δώρο ζωής": Δραστηριότητες από το Α'1 του 130 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Στην αίθουσα διδασκαλίας της Α΄1 τάξης του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών , στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Προγράμματός μας με θέμα: "Το δάσος: δώρο ζωής", πραγματοποιήσαμε εργαστήριο. Με τη βοήθεια του Chef κ. Αντώνη Βάρσου των μητέρων των μαθητών/τριών και του δασκάλου μας κ. Μπέμπελου Γεωργίου, φτιάξαμε με πρώτη ύλη τα φρούτα του δάσους: κρέμα, τάρτα και μαρμελάδα .

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ ΒΙΛΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ - ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Αρχηγός: Μαριάνα Δεδάκη

Αναχώρηση από το Σύνταγμα (ΕΛ.ΤΑ. ή αρχή Φιλελλήνων) στις 08.00 π.μ. ακριβώς για τα Βίλια, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της ΕΕΠΦ σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Εταιρίας θα παραμείνουν κλειστά από τη Μεγάλη Παρασκευή, 26 Απριλίου έως και την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019.

Αποτελέσματα Εθνικού Διαγωνισμού-Συμμετοχές Ελλάδας στο Διεθνή Διαγωνισμό 2019

Η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στο Διεθνή Διαγωνισμό του Δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» για το 2019, με ένα άρθρο το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανίων, δύο φωτογραφίες από το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών και το Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Δούκα και ένα βίντεο από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα. Οι τελικές συμμετοχές των σχολείων στο Διεθνή Διαγωνισμό επιλέχθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου με βάση τα διεθνή κριτήρια που έχει θεσπίσει ο διεθνής συντονιστής του Δικτύου.

Δελτίο Τύπου: Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα

Πράσινο Ταμείο - Καινοτόμες Δράσεις - ΕΕΠΦ ΙΜΔΟ ΕΛΓΟ

Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου έργου «Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου πιλοτικού προγράμματος «Το ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα εδώ και 1½ χρόνο.

Διήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών, 10-11 Μαΐου 2019

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και η Διεύθυνση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, Συντονιστικός φορέας του Δικτύου, συνδιοργανώνουν διήμερο Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Δικτύου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο χώρο του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Σελίδες

Εγγραφή στο eepf.gr RSS