Εκπαίδευση

Ελληνικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε…

Κύθηρα Αναγέννηση ΕΕΠΦ Μερκάτο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τα προγράμματά της και ο ρόλος των εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας σαν ενεργοί πολίτες για την Αναγέννηση των Κυθήρων. Παρουσίαση και Ανταλλαγή Απόψεων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 18:30-20:30 στο Μερκάτο στη Χώρα.

Παρουσιάζουν: 
Αλέξια Νικηφοράκη, Γεν. Γραμματέας
Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος
Μίλτος Γκλέτσος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Φύσης

Σας περιμένουμε όλους σε μια ιδιαίτερα δημιουργική εκδήλωση και συζήτηση!


Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

ΕΕΠΦ, Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών

Σήμερα, 8 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών.  Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, σαν ελάχιστη τιμή προς τους ωκεανούς - και τις θάλασσες και παραλίες της χώρας μας - καθαρίζει το Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα, μαζί με τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς που συμμετέχουν στο "Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον "- και βέβαια μαζί με πλήθος εθελοντών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 1o Θερινό Σχολείο για εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Το Ταξίδι προς την Αειφορία»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σας καλεί στην τελετή έναρξης του 1ου Θερινού σχολείου με τίτλο: «Το Ταξίδι προς την Αειφορία» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά σχολεία». Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετέχουν 35 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα.
Η έναρξη θα λάβει χώρα το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στις 17.30.

Μουσείο Τσαλαπάτα: Σεμινάριο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Γνωριμία με τα δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνη Αντωνίου πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο υπέροχο θεματικό Μουσείο  Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.

κατηγορία: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στέλνουμε μήνυμα - αναλαμβάνουμε δράση

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ

80 Σχολικές μονάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και την ανακύκλωση

κατηγορία: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αναμνηστικά γραμματόσημα και βινιέτες των ΕΛΤΑ για τα 65 χρόνια της ΕΕΠΦ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
06/12/2016 

Αναμνηστικά γραμματόσημα και βινιέτες των ΕΛΤΑ για τα 65 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας, εξέδωσαν στις 30-11-2016 ειδικά φιλοτελικά προϊόντα με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού των 65 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της ΕΕΠΦ για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το Καλλίδρομο

Σεμινάριο για το Καλλίδρομο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης, οργανώνει διήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με θέμα «Θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές δράσεις στο όρος Καλλίδρομο». 

Τα δίκτυα εκπαίδευσης της ΕΕΠΦ στη μυροβόλο Χίο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 σεμινάριο 40 εκπαιδευτικών με θέμα: «Γνωριμία με τα Περιβαλλοντικά δίκτυα της  Ελληνικής Εταιρία Προστασίας της Φύσης και βιωματικά εργαστήρια» με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Χίου κ. Ανατολή Βροχαρίδου και τις κ. κ.

κατηγορία: 
Εγγραφή στο RSS - Εκπαίδευση