Πράσινες Γωνιές

Ελληνικά

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το 1999 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι μαθητές υιοθετούν πράσινες γωνιές της περιοχής τους και ευαισθηρτοποιούνται μαθαίνοντας για την πανίδα και χλωρίδα του αστικού περιβάλλοντος.


 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους (από 6-16 ετών) καθώς επίσης και σε φορείς και πολίτες που επιθυμούν να προστατεύοσουν τα μικρά καταφύγια ζωής στη γειτονιά τους. Είναι εγκαικριμένο από το Υποργείο Παιδείας, 'Ερευνας & Θρησκευμάτων (Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ.πρωτ. 7811/Δ2/17-01-2017). Προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις θεματικές ενότητες του Δικτύου. Για συμμετοχή στο Δίκτυο τα ενδιαφερόμενα σχολεία επικοινωνούν με τη Γραμματεία της ΕΕΠΦ.

Σκοπός είναι η ανάδειξη των «πράσινων γωνιών» μέσα από την παρατήρηση των φυτών, των ζώων και των πετρωμάτων και την ανακάλυψη των αλληλεπιδράσεων τους και του ρόλου τους στα οικοσυστήματα. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού επιστημονικού υλικού, καθώς και με μια σειρά από προτεινόμενες δραστηριότητες, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες που υλοποιούν το Πρόγραμμα υιοθετούν, εξερευνούν και προστατεύουν την «πράσινη γωνιά» τους. Παράλληλα, επιδιώκουν συνεργασία με την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου τους και άλλους σχετικούς φορείς, π.χ. τη Δασική Υπηρεσία. Οι Περιβαλλοντικές Ομάδες παρουσιάζουν κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της δράσης τους. Οι καλύτερες βραβεύονται και παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετείχαν 47 σχολεία στο Δίκτυο.

Συντονιστές
Ε.Ε.Π.Φ., Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας

Εκδήλωση Βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση Βράβευσης στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

κατηγορία:

Σεμινάριο με Βιωματικό Εργαστήριο «Πράσινες Αξίες στις Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου»

Στις «Πράσινες Αξίες στις Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» ήταν αφιερωμένο το Σεμινάριο που έγινε στις 29 Μαρτίου 2018, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

κατηγορία:

Συλλέγω εμπειρίες…από το σεμινάριο στο Ίδρυμα Στ.Νιάρχου

Στο φιλόξενο χώρο του Κέντρο Επισκεπτών και Πολιτισμού του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος  το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο  για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: Συλλέγω εμπειρίες. Γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και με το Εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

κατηγορία:

Ανακοίνωση Σεμιναρίου στο Ίδρ.Σταύρος Νιάρχος

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου συνδιοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου», με θέμα «Συλλέγω εμπειρίες. Γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και με το Εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

κατηγορία:

Εκπαιδευτικό Υλικό δικτύου

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου:

Ερωτηματολόγιο ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ 2013

Μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που αφορά στο Δίκτυο Π.Ε. "Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου" εδώ.

Εκδήλωση Βράβευσης σχολείων Δικτύου

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β΄/βάθμιας Εκπ/σης Κιλκίς συνδιοργανώνουν Εκδήλωση βράβευσης Σχολείων του Εθνικού Δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

Στην εκδήλωση θα γίνει η βράβευση των σχολείων και των εκπαιδευτικών του δικτύου που υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία δράσεις στο πλαίσιο του Δικτύου ΠΕ «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» τις σχολικές χρονιές 2007-2008 και 2008-2009.

κατηγορία:

Εγγραφή στο RSS - Πράσινες Γωνιές