Ομιλία Λάζαρου Παμπέρη με θέμα: “Οι πεταλούδες της Ελλάδας, μια συνοπτική παρουσίαση των ειδών”

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Ιανουάριος 15, 2018 - 19:00

                                                    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της στην ομιλία, με θέμα:
“Οι πεταλούδες της Ελλάδας, μια συνοπτική παρουσίαση των ειδών”

τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018,
στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Νίκης 20, Σύνταγμα).

O Λάζαρος N. Παμπέρης γεννήθηκε στην Λάρισα, όπου σήμερα ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε το 1971 από την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το 1974 φωτογραφίζει την φύση της Ελλάδας, πεζοπορώντας κυρίως στα βουνά, και από το 1983 ειδικότερα τις πεταλούδες και τις νυχτοπεταλούδες.

Άρθρα του και φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως στο Ε της Ελευθεροτυπίας, στο Φωτογράφος, στο Συνεργασία, στο Φύση, στο Experiment/Γαιόραμα, στην Ελληνική έκδοση του National Geographic, στο Πεμπτουσία και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, στο περιοδικό Κορφές του οποίου δημοσιεύτηκαν από το 1981 ως το 2006 συνεργασίες του με πολλές πεζοπορικές διαδρομές και εκτεταμένες περιγραφές και φωτογραφίες των βουνών της Ελλάδας.

Το 1997 εκδόθηκε, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστοπούλου για πρώτη φορά, η εργασία του στις πεταλούδες της Ελλάδας στο βιβλίο ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάσθηκε ο πλούτος της πανίδας των πεταλούδων. Για το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε το 1998 από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2010 κυκλοφόρησε μια δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοση και τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Marsh για τη σπουδαία προσφορά του στην καταγραφή, έρευνα και προστασία των πεταλούδων της Ελλάδας.

Με σκληρή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή συνεχίζει να εξερευνά την Ελληνική φύση και να φωτογραφίζει τις πεταλούδες και τις νυχτοπεταλούδες ελεύθερες και ζωντανές στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Ελληνικά