Ομιλία με θέμα:«Η Πραγματοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα: Ο ρόλος του ΟΗΕ με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα & την Εκπαίδευση»

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Μάρτιος 19, 2018 - 19:00

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της
στην ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου,
Καθηγητή στην Οικονομική του Περιβάλλοντος στο ΕΚΠΑ, με τίτλο:

«Η Πραγματοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα:
Ο ρόλος του ΟΗΕ με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή,
τη Βιοποικιλότητα & την Εκπαίδευση»

τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Νίκης 20, Σύνταγμα).

Ο  Ανδρέας Παπανδρέου σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Queen Mary College, University of London (1981) & απέκτησε πτυχία MSC (1982) στο London School of Economics και D. Phil. (1990) στο Merton College, Oxford University.
Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Λέκτορας στο University College London, Fellow Οικονομικής στο Stockholm Environment Institute & Επίκουρος Καθηγητής στο Franklin and Marshall College.

Είναι Καθηγητής στην Οικονοµική του Περιβάλλοντος, Σχολή Οικονοµικών & Πολιτικών Επιστηµών, Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2017:
Συν-διευθυντής στο Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Από το 2016 έως σήμερα:
Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονοµίας για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη του Τµήµατος Οικονοµικών Επιστηµών, Εθνικό &  Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών,
Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη, τμήματος του δικτύου του United Nations Sustainable Development Solutions Network με έδρα το Πανεπιστήµιο Columbia και
Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων του προγράμματος Green Key της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Ακόμη από το 2015 έως σήμερα:
Επιστηµονικός Συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών για το Περιβάλλον και την Οικονοµία (ICRE8 International Centre for Research on the Environment and the Economy).

Ελληνικά