Ομιλία με θέμα: «Η Βιώσιμη Γεωργία και η Ανθρώπινη Διατροφή»

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Μάρτιος 18, 2019 - 19:00

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της
στην ομιλία της Έλενας Δανάλη, με τίτλο:

«Η Βιώσιμη Γεωργία και η Ανθρώπινη Διατροφή»,

τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 7 μ.μ.,
στα γραφεία της (Νίκης 20, Σύνταγμα).

Το να τρώμε κάθε μέρα κρέας, γαλακτοκομικά και αλλαντικά είναι μια από τις πιο καταστρεπτικές διατροφικές συνήθειες για την υγεία του πλανήτη μας, καθώς απαιτεί παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων βιομηχανικού κρέατος που επηρεάζουν το κλίμα, τα δάση, το νερό και την υγεία μας. Ένα παράδειγμα της μεγάλης ζημίας που προκαλεί η κτηνοτροφία σήμερα είναι το ποσοστό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη βιομηχανική κτηνοτροφία που ισοδυναμεί σχεδόν με το ποσοστό των εκπομπών που προκαλείται από το σύνολο του τομέα μεταφορών.

Σήμερα επιβάλλεται η μείωση της κατανάλωσης του κρέατος και η αντικατάστασή του από περισσότερα όσπρια και λαχανικά εποχής, όπως προτείνει η Μεσογειακή Διατροφή. Η αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες δεν είναι απλώς εφικτή. Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο εγγυημένες λύσεις για να σώσουμε τον πλανήτη από τις μεγάλες οικολογικές απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα.

Η Έλενα Δανάλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Γαλλία. Από το 2006 εργάζεται στην Greenpeace ως υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία και συνεργάζεται, αναπτύσσει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου γεωργίας στην Ελλάδα, που ωφελεί τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ελληνικά