Παρουσίαση του βιβλίου: «Ο Θησαυρός του Γιωργή»

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Μάρτιος 5, 2018 - 18:30

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της στην παρουσίαση του βιβλίου
«Ο Θησαυρός του Γιωργή»,
τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018,
στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της
(Νίκης 20, Σύνταγμα).

Το παραμύθι «Ο Θησαυρός του Γιωργή» του Κώστα Μάγου, εντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ICON (Φεβρ. 2016-Μάρτιος 2017. Στόχος του έργου ήταν η ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών της Τουρκίας, αλλά και αρμόδιων τοπικών φορέων και υπηρεσιών, σχετικά με την προστασία της χλωρίδας και ιδιαίτερα των άγριων ορχιδεών.

Παρουσίαση: Ελένη Σβορώνου, Κώστας Μάγος, Άλκηστις Οικονομοπούλου, Χρήστος Γεωργιάδης, Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.

Ο Κώστας Μάγος είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών στις Επιστήμες της Αγωγής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης, τη σχολική και κοινωνική ένταξη των μαθητών που ανήκουν σε εθνοπολιτισμικές μειονότητες, την ανάπτυξη διαπολιτισμικού εκπαιδευτικού υλικού και την αξιοποίηση της αφήγησης ως μέσου προσέγγισης της ετερότητας. Αγαπημένη του δραστηριότητα είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά.

Η Ελένη Σβορώνου είναι φιλόλογος με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τμήμα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήμερα είναι υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει κα εμψυχώνει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα «Ερευνητές».

Η Άλκηστις Οικονομοπούλου είναι γραφίστρια και εικονογράφος. Σπούδασε Art&Design στον ΑΚΤΟ/Middlesex University. Έκανε το μεταπτυχιακό της στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων με θέμα «Ο Πλούτος του Αριστοφάνη πάει κουκλοθέατρο».

Ο Χρήστος Γεωργιάδης είναι γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση περιβάλλοντος και είναι υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. 

Ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης είναι εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

 

Ελληνικά