Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο έλατο στην Πάρνηθα

Ημερομηνία: 
Σάββατο, Δεκέμβριος 8, 2018 - 10:00

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης προσκαλεί τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών & φίλων της από 4 έως 9+ χρονών να στολίσουμε ένα αληθινό έλατο στην Πάρνηθα.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία Συντάγματος και με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ιστορίες θα φτάσουμε με πούλμαν στο δάσος της Πάρνηθας.

Με τα στολίδια, που θα φτιάξουμε στο σπίτι και θα φέρουμε μαζί μας, θα στολίσουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο έλατο. Μόνον που τα στολίδια μας θα είναι νόστιμο φαγητό και λαχταριστά γλυκά και snacks για τα πουλιά και για τα ζώα του δάσους, που τον χειμώνα με το κρύο δυσκολεύονται να βρούνε την τροφή τους.

Θα περπατήσουμε σε μονοπάτια, θα παίξουμε μέσα στο δάσος και θα μάθουμε πολλά για την ιστορία του. Θα δούμε από κοντά τα μωρά-ελατάκια, που προστατεύονται στο νηπιαγωγείο-φυτώριο, έως ότου μεγαλώσουν και βρουν τη θέση τους στο βουνό, εκεί όπου η φωτιά κατάστρεψε το δάσος.

Θα περάσουμε μια πανέμορφη Χριστουγεννιάτικη μέρα και θα βγούμε φωτογραφίες μπρος στο στολισμένο δέντρο μας. Τέλος, πεινασμένοι θα γευματίσουμε στο Καταφύγιο Μπάφι.

Τα στολίδια που θα φτιάξουμε μπορεί να είναι γιρλάντες από χρωματισμένες ριζογκοφρέτες, ζωγραφισμένα μήλα και αχλάδια με κατάλληλα χρώματα ζαχαροπλαστικής, διάφορες μπάλες και μπισκότα ειδικά για τα πουλιά, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, ρόδια και πολλά άλλα.

Για να φτιάξετε τα στολίδια σας θα σας στείλουμε πολλές ιδέες και άλλα θα φτιάξουμε μαζί στην Πάρνηθα.

Και αν ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, κανένα πρόβλημα! Οι δραστηριότητές μας θα μεταφερθούν στη ζεστασιά του Καταφυγίου!

Δηλώστε συμμετοχή έως 4 άτομα (παιδιά & συνοδοί) από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στη γραμματεία της ΕΕΠΦ, τηλ. 210 3224944, εσωτ. 8, και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή (10.00-12.00). Κάθε ενήλικος μπορεί να συνοδεύει έως 2 παιδιά & κάθε ένα παιδί μπορεί να συνοδεύεται έως και από 2 ενήλικους.

Για περισσότερες πληρφοφορίες παρακαλώ πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ελληνικά