Η ΕΕΠΦ ξεκίνησε τη δημιουργία βοτανικού κήπου με φυτά της Κυθηραϊκής χλωρίδας στην θέση «Περιβόλι της Μυρτιδιώτισσας» που βρίσκεται δίπλα στη Μονή Μυρτιδίων και έχει ευγενικά παραχωρηθεί από την Μονή.

Πάνω από 90 είδη αυτοφυών βοτάνων των Κυθήρων, αλλά και τοπικές καλλιεργούμενες ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων θα φιλοξενηθούν στο «Περιβόλι». Αυτό θα γίνει, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου και την προετοιμασία του αρδευτικού συστήματος, που ξεκίνησε με χρηματοδότηση από την δωρεά Β. Βαρδινογιάννη στη μνήμη Ανδρέα Έρσελμαν, αλλά και με πολλή εθελοντική προσφορά σε εργασία ή σε είδος από Τσιριγώτες επαγγελματίες, και με ιδιωτικές δωρεές.

Η Κυθηραϊκή άνοιξη άλλωστε ξεκίνησε – πρώιμα αυτή τη χρονιά – και υποδέχτηκε τα μέλη του προγράμματος «Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε» από την ΕΕΠΦ και το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, την Συστηματική Βοτανικό Ειρήνη Βαλλιανάτου που έχει την επιστημονική επίβλεψη του βοτανικού κήπου, αλλά και όλους όσους προσφέρουν εθελοντικά σε εργασία ή σε είδος για τον βοτανικό κήπο.


Μιλώντας στους μαθητές του Λυκείου για την Κυθηραϊκή χλωρίδα και το βοτανικό κήπο.


Εργασίες διαμόρφωσης του βοτανικού κήπου.


Ποτίζοντας τα βότανα που προορίζονται για το”Περιβόλι της Μυριτδιώτισσας”.


Ίριδα Iris unguicularis, σχετικά σπάνιο είδος για τα Κύθηρα.