Ολοκληρωμένα έργα

Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αρχαίες Πόλεις και Ενδημικά Είδη Χλωρίδας - Από τον Απόλλωνα στην Αθηνά» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικός Διάλογος μεταξύ Τουρκίας και χωρών της ΕΕ». Οι δράσεις του έργου βασίζονταν στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και πιλοτικών εφαρμογών σχετικά με σπάνια ή και ενδημικά φυτά που φύονται σε αρχαιολογικούς χώρους των δύο χωρών. Δομήθηκαν γύρω από εφαρμοσμένες πολιτικές και μεθοδολογίες που σχετίζονταν με τη διαχείριση σημαντικών ειδών χλωρίδας και απευθύνονταν σε όσους εμπλέκονταν στη διαχείριση και διατήρηση των αρχαιολογικών χώρων. Υπήρχαν επίσης δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού. Συντονιστής ήταν ο Σύλλογος για την Προστασία της Βιοποικιλότητας και των Αυτοφυών Ορχιδεών της Αττάλειας CAOB (Τουρκία) και εταίρος η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ήταν 22 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Επίσης, στα πλαίσια του έργου δημιουργήθηκε η εφαρμογή “Virtual Garden”, η οποία προορίζεται για κινητά τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές. Στόχος είναι να ενημερωθούν, μέσα από σχετικό πληροφοριακό υλικό και εικόνες, οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, οι ξεναγοί, αλλά και το προσωπικό, σχετικά με την τοπική χλωρίδα.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για συσκευές λογισμικού Android

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για συσκευές λογισμικού IOS

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ