Σημαντικά Νέα

Πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, στις 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, η Συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών του διεθνούς δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εκπροσώπησε η κα Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και πρόεδρος του Ελληνικού δικτύου.

Η επίσημη συνάντηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Derek Robertson CEO της «Keep Scotland beautiful» που διοργάνωσε τη συνάντηση. Μαθητές μέλη του δικτύου μας καλωσόρισαν με τους ήχους της γκάιντας. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση των δράσεων και δραστηριοτήτων μαθητών/τριών– που συμμετέχουν στο δίκτυο στη Σκωτία. Την παρουσίαση έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, που αφηγήθηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με τη δροσιά και τη φρεσκάδα της νεανικής οπτικής, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες που έχουν αναπτύξει συμμετέχοντας στο δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι  17 παγκόσμιοι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη της Αειφόρου Ανάπτυξης, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. (http://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/). Παρουσιάστηκε η δωρεάν παγκόσμια πύλη της εκπαίδευσης και της μάθησης σε λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης. http://www.thegoals.org/. Πρόκειται για μια μοναδική και ελεύθερη ανοιχτή εμπειρία μάθησης για κινητές συσκευές που συνδέει τους νέους από όλες τις γωνιές του κόσμου και συζητήθηκε πως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους «Νέους Δημοσιογράφους για το Περιβάλλον».

Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε ομάδες και συζητήθηκαν θέματα όπως: η χρηματοδότηση, η συνεργασία των σχολείων στη νέα κατηγορία «Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση», η καλύτερη διάδοση του προγράμματος, η βελτίωση της ποιότητας των εργασιών των μαθητών/τριών και τα βραβεία του διαγωνισμού. Οι εθνικοί συντονιστές παρουσίασαν τα δικά τους καλά παραδείγματα και τον τρόπο με τον οποίο συντονίζουν και διαδίδουν το πρόγραμμα στη χώρα τους.

Η συνάντηση έκλεισε με την ομιλία του κ. Jan Erikson και Προέδρου της FEE ο οποίος έκανε μια αναδρομή στη λειτουργία του δικτύου και μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες το όραμά του για τη συνέχιση του προγράμματος τα επόμενα έτη.

     

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ