Αρχική
images/ta-panta-gia-ta-paidia.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα Νέα μας
18 Νοεμβρίου 2024

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η COP 29

Γαλάζια Σημαία

Γαλάζια Σημαία

617 ακτές, 18 μαρίνες, 6 τουριστικά σκάφη
Green Key

Green Key

620 Τουριστικές Επιχειρήσεις
Εκπαιδευτικά

Εκπαιδευτικά

592 σχολεία
Έργα και προγράμματα

Έργα και προγράμματα

Συμμετοχή σε 15 έργα
Προστάτεψε τον πλανήτη που κινδυνεύει, μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού σου!

Προστάτεψε τον πλανήτη που κινδυνεύει, μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού σου!

Καθώς πλέον το πρόβλημα του κλίματος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως κρίση, γίνεται επιτακτικότερο να κάνουμε όλοι κάτι. Τα ταξίδια, ειδικά τα αεροπορικά, παράγουν ρύπους και επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάνε εγγραφή Στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

Λίγα λόγια για εμάς

ΗΕλληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί,τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για τη προστασία της.

Η ΕΕΠΦ συμμετέχει στο τετραετές έργο με τίτλο “TOPIO-Towards Democratic Landscape Observation Through Geoinformatics and Public Participation”στο πλαίσιο του HORIZON - MSCA. Στόχος του έργου είναι να δοθεί στους πολίτες ενεργός ρόλος στη λήψη αποφάσεων για το τοπίο μέσω της επιστήμης των πολιτών, της γεωπληροφορικής (παρατήρηση της γης και GIS), της τεχνητής νοημοσύνης και της συμμετοχής του κοινού για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδικότερα επιδιώκονται:

  • Η τοποθέτηση του τοπίου ως βασικής έννοιας για την αντιμετώπιση ευρύτερων προκλήσεων, στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών όπως η Σύμβαση του Φάρο, η Σύμβαση του Άαρχους, οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ κ.λπ.
  • Να παρέχει καινοτόμο, διεθνή, διεπιστημονική και διατομεακή κατάρτιση για τους ερευνητές των εταίρων του ΤΟΠΙΟ, με βάση δραστηριότητες κατάρτισης και δράσεις κινητικότητας, σε μια σειρά από διαφορετικούς κλάδους.
  • Να επιτύχει προηγμένη καινοτομία και ανάπτυξη ικανοτήτων μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου έρευνας και κατάρτισης που θα εστιάζει τις δραστηριότητές του στην ανάπτυξη, την αποτελεσματική ενσωμάτωση και την αξιοποίηση του υφιστάμενου και του αναδυόμενου τοπίου με τεχνικές παρακολούθησης.
  • Να ενισχυθούν οι κοινωνικο-πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του τοπίου και ο ρόλος του στον καθορισμό των επιχειρησιακών και ολοκληρωμένων πλαισίων που υποστηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
  • Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές για το τοπίο και την εμπειρία των λαών όσον αφορά την προστασία, τη διαχείριση και τον σχεδιασμό, τη συμμετοχή του κοινού και την εφαρμογή, σε διάφορες κλίμακες και επίπεδα μέσω της εφαρμογής Μεθοδολογιών Αξιολόγησης Χαρακτηρισμού τοπίου σε επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Το έργο συντονίζει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH) και εκτός της ΕΕΠΦ, συμμετέχουν η ΜΚΟ Association of the Instituto Superior Técnico para a Investigação e Desenvolvimento (Πορτογαλία), η Geosystems Hellas A.E. (Ελλάδα), η J&G Engineering & Architecture E.Π.Ε. (Κύπρος), το Πανεπιστήμιο του Γκέντ (Βέλγιο), το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης (Ισπανία), το GEO Πανεπιστήμιο του Τάλλιν (Εσθονία) και το Πανεπιστημίου Σαπιέντζα της Ρώμης (Ιταλία).

"Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της χορηγούσας αρχής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι' αυτές."

Pin It
1951 – 1952 Εκπαίδευση για τη φύση πολύ πριν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

1951 – 1952 Εκπαίδευση για τη φύση πολύ πριν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ήδη από την εναρκτήρια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και προωθεί, σε συνεργασία με την IUCN, την έκδοση ενημερωτικού υλικού «... γιὰ τὸν Ἕλληνα Δάσκαλο μὲ στοιχεῖα χρήσιμα γιὰ τὴν ἀνάπτυξη τοῦ θέματος τῆς προστασίας τῆς φύσεως...» και το αποστέλλει σε όλα τα σχολεία του Κράτους, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ

Ο Κρητικός Αίγαγρος ως έμβλημα της ΕΕΠΦ

Ο Κρητικός Αίγαγρος ως έμβλημα της ΕΕΠΦ

Ἀπὸ τὸ πρῶτο τεῦχος τοῦ Δελτίου μᾶς πήραμε ὡς ἔμβλημα τῆς Ἑταιρίας μας τὸν Κρητικὸ αἴγαγρο, ἀπεικονισμένο σὲ ἕνα νόμισμα τῆς Πραισοῦ τοῦ 4ου αἵ. π.Χ. Ἡ ἐκλογὴ τοῦ Ἀγριμιοῦ δὲν ἦταν τυχαία. Κάθε Ἑταιρία, σὰν τὴ δική μας, ἔχει σὰν ἔμβλημά της ἕνα πουλί, ἕνα ζῷο, ἕνα ἀγριολούλουδο, ἀπὸ τὰ πιὸ χαρακτηριστικά του τόπου της, ἀπὸ αὐτὰ ποὺ θεωρεῖ σὰν τὰ πιὸ ἀπειλούμενα μὲ ἐξαφάνισι. Κάτι τέτοιο εἶναι γιὰ μᾶς ὁ Κρητικὸς αἴγαγρος καὶ ἀκόμη γιατί ἀπὸ τὰ πρῶτα βήματά της ἡ Ἑταιρία μᾶς ἄρχισε ἀγῶνα γιὰ τὴ διάσωσι αὐτοῦ του ὑπέροχου ζῴου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ

Οι Χορηγοί μας

H προσφορά εταιρειών, ιδιωτών και ιδρυμάτων μας βοηθά να υλοποιούμε προγράμματα προστασίας της φύσης στη χώρας μας αποτελεσματικά και έγκαιρα. Δείτε του υποστηρικτές & χορηγούς μας εδώ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

0

Ημέρες

0

Ώρες

0

Λεπτά

0

Δ/λεπτα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΒΥΤΙΝΑ, ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης Video




lodging
camping
Ελληνική Εταιρία
Προστασίας της Φύσης
lodging video
logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ