Αρχική
images/ta-panta-gia-ta-paidia.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα Νέα μας
18 Νοεμβρίου 2024

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η COP 29

Γαλάζια Σημαία

Γαλάζια Σημαία

617 ακτές, 18 μαρίνες, 6 τουριστικά σκάφη
Green Key

Green Key

620 Τουριστικές Επιχειρήσεις
Εκπαιδευτικά

Εκπαιδευτικά

592 σχολεία
Έργα και προγράμματα

Έργα και προγράμματα

Συμμετοχή σε 15 έργα
Προστάτεψε τον πλανήτη που κινδυνεύει, μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού σου!

Προστάτεψε τον πλανήτη που κινδυνεύει, μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού σου!

Καθώς πλέον το πρόβλημα του κλίματος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως κρίση, γίνεται επιτακτικότερο να κάνουμε όλοι κάτι. Τα ταξίδια, ειδικά τα αεροπορικά, παράγουν ρύπους και επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάνε εγγραφή Στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

Λίγα λόγια για εμάς

ΗΕλληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί,τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για τη προστασία της.


Η ΕΕΠΦ συμμετέχει στο έργο NaTour4CChange, στα πλαίσια της αποστολής 4 - "Ενίσχυση του Βιώσιμου Τουρισμού"  (Mission 4- "Enhancing Sustainable Tourism") του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Euro-MED. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της διακυβέρνησης του βιώσιμου τουρισμού σε περιοχές με υψηλή περιβαλλοντική αξία, μέσω της επανασύνδεσης του τουρισμού και της φύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με μια προσέγγιση βασισμένη στο οικοσύστημα. Το NaTour4CChange βασίζεται σε επιτυχημένες πρκτικές σε μεσογειακό και παγκόσμιο επίπεδο και την εφαρμογή λύσεων βασισμένων στη φύση (natubre-based solutions) για την βελτίωση της ανθεκτικότητας αλλά και την προσαρμογή των παράκτιων προορισμών της Μεσογείου στην κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα, οι στόχοι του έργου είναι:
  • Η Βελτίωση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των παράκτιων μεσογειακών προορισμών
  • Η ενίσχυση των δυνατοτήτων των περιφερειών στη διακυβέρνηση του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο
  • Η χρήση και αξιολόγηση στοχευμένων προσεγγίσεων βασισμένων στο οικοσύστημα
  • Αξιοποίηση του διττού ρόλου της φύσης ως:
  1. πόλος έλξης τουρισμού
  2. μέσον ενίσχυσης της την ανθεκτικότητα των προορισμών.
Το έργο συντονίζεται από το Ινστιτούτο Τουρισμού (Institute za Tourism, IFT) στην Κροατία ενώ συμμετέχουν συνολικά 10 εταίροι από 6 χώρες της Μεσογείου και συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης (Ελλάδα), η Αυτόνομη Περιφέρεια Ανδαλουσίας (Ισπανία), η Αυτόνομη Περιφέρεια Σαρδηνίας (Ιταλία), η περιφέρεια Natura-Jadera (Κροατία), η περιφέρεια Neretva-Canton (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), η Διεθνής Ένωση για την Προαστία της Φύσης IUCN-Med (Ισπανία), η CPMR (Γαλλία), η Plan Bleu (Γαλλία) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ελλάδα), αλλά και 18 συνεργαζόμενοι εταίροι. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης 6 πιλοτικές περιοχές σε 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Βοσνί-Ερζεγοβίνη). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 ευρώ (80% χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλαι του Προγράμματος Interreg) και η αναμενόμενη διάρκειά του είναι 33 μήνες.

Στα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου περιλαβάνονται:
  • 5 Περιφερειακές Στρατηγικές (Regional Strategies) για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, για τον τομέα του Παράκτιου Τουρισμού
  • 6 Σχέδια Κλιματικής Δράσης Προορισμών (Climate Action Plans) για τον τομέα του Παράκτιου Τουρισμού
  • Αναφορά Κεφαλαιοποίησης με περιγραφή της συνολικής προσέγγισης για το σχεδιασμό της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του τουριστικού τομέα στην κλιματικής αλλαγή
  • 6 Αναφορές για την δοκιμή των λύσεων βασισμένων στη φύση στους πιλοτικούς προορισμούς.


Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου¨https://natour4cchange.interreg-euro-med.eu/

"Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της χορηγούσας αρχής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι' αυτές."

Pin It
1951 – 1952 Εκπαίδευση για τη φύση πολύ πριν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

1951 – 1952 Εκπαίδευση για τη φύση πολύ πριν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ήδη από την εναρκτήρια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και προωθεί, σε συνεργασία με την IUCN, την έκδοση ενημερωτικού υλικού «... γιὰ τὸν Ἕλληνα Δάσκαλο μὲ στοιχεῖα χρήσιμα γιὰ τὴν ἀνάπτυξη τοῦ θέματος τῆς προστασίας τῆς φύσεως...» και το αποστέλλει σε όλα τα σχολεία του Κράτους, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ

Ο Κρητικός Αίγαγρος ως έμβλημα της ΕΕΠΦ

Ο Κρητικός Αίγαγρος ως έμβλημα της ΕΕΠΦ

Ἀπὸ τὸ πρῶτο τεῦχος τοῦ Δελτίου μᾶς πήραμε ὡς ἔμβλημα τῆς Ἑταιρίας μας τὸν Κρητικὸ αἴγαγρο, ἀπεικονισμένο σὲ ἕνα νόμισμα τῆς Πραισοῦ τοῦ 4ου αἵ. π.Χ. Ἡ ἐκλογὴ τοῦ Ἀγριμιοῦ δὲν ἦταν τυχαία. Κάθε Ἑταιρία, σὰν τὴ δική μας, ἔχει σὰν ἔμβλημά της ἕνα πουλί, ἕνα ζῷο, ἕνα ἀγριολούλουδο, ἀπὸ τὰ πιὸ χαρακτηριστικά του τόπου της, ἀπὸ αὐτὰ ποὺ θεωρεῖ σὰν τὰ πιὸ ἀπειλούμενα μὲ ἐξαφάνισι. Κάτι τέτοιο εἶναι γιὰ μᾶς ὁ Κρητικὸς αἴγαγρος καὶ ἀκόμη γιατί ἀπὸ τὰ πρῶτα βήματά της ἡ Ἑταιρία μᾶς ἄρχισε ἀγῶνα γιὰ τὴ διάσωσι αὐτοῦ του ὑπέροχου ζῴου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ

Οι Χορηγοί μας

H προσφορά εταιρειών, ιδιωτών και ιδρυμάτων μας βοηθά να υλοποιούμε προγράμματα προστασίας της φύσης στη χώρας μας αποτελεσματικά και έγκαιρα. Δείτε του υποστηρικτές & χορηγούς μας εδώ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

0

Ημέρες

0

Ώρες

0

Λεπτά

0

Δ/λεπτα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΒΥΤΙΝΑ, ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης Video




lodging
camping
Ελληνική Εταιρία
Προστασίας της Φύσης
lodging video
logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ