Αρχείο εκδρομών

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αρχηγός: Μαριάνα Δεδάκη

    • Συνάντηση στις 10.30 π.μ. , σε σημείο που θα υποδειχθεί στους συμμετέχοντες, όπου θα φθάσουμε με δικό μας μέσο . Στους συμμετέχοντες θα σταλούν λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδρομή και τον χώρο στάθμευσης. Παρακαλούνται όσες και όσοι δεν επιθυμούν να μεταβούν με δικό τους μέσο, ​​να δηλώσουν και να τους παραλάβουν φίλους από συγκεκριμένους σταθμούς του Μετρό.
  • Ο δάσος της Φασκομηλιάς είναι μια δασική έκταση 1200 στρεμμάτων, 70 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, πάνω ακριβώς από τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Ένα δίκτυο από χωμάτινα δρομάκια διακλαδώνεται σε όλη την επιφάνειά του, σχηματίζοντας πολλές και διαφορετικές διαδρομές με ομαλή κλίση. Φασκομηλιές, κυπαρίσσια, λεύκες, αακίες, ελιές, ευκάλυπτοι και πεύκα, πουρνάρια, θυμάρια και φρύγανα, δεκάδες άλλα φυτά και βότανα, συνθέτουν ένα άκρως μεσογειακό τοπίο με φόντο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Η περιοχή είναι ενταγμένη στον εθνικό κατάλογο δικτύου NATURA 2000.
  • Θα κάνουμε τη βόλτα μας αγναντεύοντας και έχοντας όλον το Σαρωνικό στα πόδια μας. Οι φασκομηλιές, που έχουν δώσει στο λόφο την ονομασία του, δεν είναι τόσο πολλές ίσως φαντάζεται κανείς. Ευκαιρία να εξασκήσουμε την παρατηρητική μας γιατί όλο και θα συναντήσουμε κάποιες συστάδες τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: Μήκος: 5,5-7,5 χλμ. περίπου ανάλογα με τη διάθεσή μας, Διάρκεια: 2.30 ώρες περίπου, Β.Δ. 1, Υ.Δ. 90 μ.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στη συνάντησή μας στο Λόφο της Φασκομηλιάς θα συγκεντρώσουμε 5€/άτομο για τους σκοπούς της ΕΕΠΦ, την κάλυψη των γραμματειακών εξόδων και των παρεχόμενων εξυπηρετήσεων.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΠΦ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ: Παράκληση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και για τήρηση αποστάσεων και όλων των μέτρων της COVID κατά την πεζοπορία.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 4 άτομα από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, στις 9.00 π.μ. στο email m_dedaki@hotmail.com. H συμμετοχή σας θα επιβεβαιωθεί με την απάντηση στο email σας. Οι δηλώσεις συμμετοχής της λίστας αναμονής θα ενημερωθούν με email επίσης. Παρακαλούμε δηλώστε αν δεν έχετε δικό σας μέσο.

  • Ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει το πρόγραμμα, ανάλογα με το χρόνο, τις καιρικές συνθήκες ή άλλες δυσκολίες.
  • Οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία θα πρέπει να έχουν κατάλληλα μποτάκια πεζοπορίας ή καλά αθλητικά παπούτσια και προαιρετικά μπατόν, νερό & προαιρετικά κολατσιό .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση έντονων καιρικών συνθηκών η εκδρομή μπορεί να αναβληθεί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε από την ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ