Σημαντικά Νέα

"The Βlueprint for Tourism Climate Action Plans": Ένας οδηγός για την κλιματική αλλαγή στον τουρισμό. Για τη Μεσόγειο και για όλο τον κόσμο.

Αποτελώντας το σπίτι περισσότερων από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπων, η περιοχή της Μεσογείου είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη γη με εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις επισκεπτών κάθε χρόνο. Η κλιματική αλλαγή όμως βάζει σε κίνδυνο κάθε δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εκεί.

Το «Blueprint for Tourism Climate Action Plans» το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες αποτελεί έναν Οδηγό για τις Περιφερειακές Αρχές και τους Διαχειριστές Τουριστικών Προορισμών (DMOs) και στοχεύει στην παροχή κατευθυντήριων γραμμών αλλά και την χάραξη μίας ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προσκλήσεων της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Η σύνταξη του «Blueprint» πραγματοποιήθηκε από το The Travel Foundation (εκ των συγγραφέων της Διακύρηξης της Γλασκώβης του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό) με ανάθεση από την NECSTouR και τη CPMR (εταίρος του έργου NaTour4CChange στο οποίο συμμετέχει η ΕΕΠΦ) - εταίρων του Θεματικού Κοινοτικού Έργου της Αποστολής για το Βιώσιμο Τουρισμό του προγράμματος Interreg Euro-MED.

Δημιουργημένο και προσαρμοσμένο για τη Μεσόγειο Θάλασσα, το Blueprint μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές ανά την υφήλιο, έχοντας υπόψη τις ειδικές γεωγραφικές συνθήκες κάθε προορισμού καθιστώντας το έτσι μία σημαντική πυξίδα όχι μόνο για τη Μεσόγειο αλλά και για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε το Blueprint: https://sustainable-tourism.interreg-euro-med.eu/2024/07/24/the-blueprint-for-tourism-climate-action-plans-is-online/

 

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ