Σημαντικά Νέα

Βοτανολογική Εξόρμηση στον Υμηττό ( Καισαριανή)

Αρχηγός: Ντον Μάθιους, τηλ. 6973 213168 - Ξεναγός: Τζαν Τζόρνταν

Συγκέντρωση στις 9:00 π.μ. στην Πλατεία του Μοναστηρίου της Καισαριανής,

δίπλα στο σιντριβάνι. Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο.

Πρόκειται για μία πεζοπορική εκδρομή (5 ωρών περίπου) στον Υμηττό για την εξεύρεση και την μελέτη της χλωρίδας, κοντά στα μονοπάτια πίσω από το μοναστήρι.

Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή πικ-νικ και την εκκλησία της Ανάληψης και θα περάσουμε από το μνημείο της Καίτης Αργυροπούλου (προέδρου 1946-76 της Φιλοδασικής Ένωσης Αθήνας, που αναδάσωσε τον Υμηττό), το μνημείο των Κύπριων Ηρώων και την πηγή της Καλοπούλας (1,5χλ.). Εκεί, το μονοπάτι συναντάει το βατό και εύκολο χωματόδρομο, που πηγαίνει μέχρι τον Πύργο (ένα παρατηρητήριο για φωτιές - 2,5χλ). Σε αυτό το σημείο, στρίβουμε αριστερά και ανεβαίνουμε ένα πολύ βραχώδες τμήμα του μονοπατιού, δύσκολο και με μεγάλη κλήση για μόνον 250 μ. και μπαίνουμε σε ένα καταπράσινο δρομάκι. Αυτό το δύσκολο κομμάτι του μονοπατιού απαιτεί προσοχή, πολύ καλά και γερά παπούτσια ή καλύτερα αρβύλες και (αν υπάρχει) μπατόν.

Συνεχίζουμε με εύκολη πορεία και φτάνουμε σε σημεία με καταπληκτική θέα προς τη λεκάνη της Αθήνας και προς τη θάλασσα και σε μέρη πλούσια σε τοπική χλωρίδα. Κατόπιν φτάνουμε σε ένα πλάτωμα, κοντά σε αρχαίο λατομείο και δίπλα στο βαθύ φαράγγι και το λατομείο του Κακορέματος. Από εκεί θα γυρίσουμε στον Πύργο (Πύργος-Κακόρεμα-Πύργος 2,5χλ. με υψομετρική διαφορά 170μ) και θα περπατήσουμε σε ένα αρκετά εύκολο μονοπάτι, μέχρι τον Άγιο Μάρκο και τον παλιό ελαιώνα, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Συνολική υψομετρική διαφορά της πορείας: 330 μ.

Όσοι συμμετέχουν, εκτός από ορειβατικά παπούτσια και μπατόν, καλό θα είναι να έχουν αδιάβροχο σε περίπτωση βροχής, καθώς και νερό και κολατσιό για την πορεία.

Για όσους θέλουν, μετά από το περπάτημα, πιθανόν θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής.

Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει την διαδρομή, ανάλογα με τις συνθήκες.

Δηλώσεις συμμετοχής την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στο ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL,

τηλ. 210 323 5500, 210 322 3000, 210 325 0200.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών θα είναι τα 25 άτομα.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ