Σημαντικά Νέα

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται στα ΜΜΕ αναφορά σε κρατικές χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όχι πάντα με αξιοκρατική εκτίμηση της νομικής υπόστασης, των καταστατικών στόχων και της σκοπιμότητας χρηματοδότησής τους.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να επιβεβαιώσουμε, απευθυνόμενοι στους από πολλών ετών ευγενικούς υποστηρικτές των δράσεων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, αλλά και γενικότερα στην κοινή γνώμη, ότι η περιβαλλοντική μας οργάνωση, η παλαιότερη εθνικής εμβέλειας, δεν έτυχε κρατικής επιχορήγησης στα 60 χρόνια συνεχούς δράσης της και με εξαίρεση την υποστήριξη ελάχιστων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που της ανατέθηκαν κατόπιν σχετικής δημόσιας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Και αυτές ακόμα οι καθ’ όλα νόμιμες και διαφανείς περιπτώσεις, αποτελούν ελάχιστο ποσοστό της συνολικής οικονομικής υποστήριξης των χορηγών μας, χάρις στους οποίους κατέστη δυνατή η δημιουργία και επιτυχής εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας.

Σημειώνουμε ότι οι όποιες χορηγίες μας έχουν προσφερθεί σε απάντηση αιτήματός μας με πλήρη ανάλυση του αντικειμένου, και βεβαίως με πλήρη οικονομικό απολογισμό της διάθεσης των εκάστοτε ποσών.

Προσθέτουμε ότι, οι δράστηριότητες της Εταιρίας και η ετήσια οικονομική τους διαχείριση ανακοινώνονται λεπτομερώς κατά τις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των μελών και εμφανίζονται στην ιστοθέση της Εταιριας ενώ, παρά το ότι δεν έχουμε την υποχρέωση, τηρούμε βιβλία Γ΄κατηγορία και η οικονομική μας διαχείριση υπόκειται σε έλεγχο από Ορκωτό Ελεγκτή, ακριβώς γιατί θεωρούμε απαραίτητη την απόλυτη διαφάνεια και σε αυτό τον τομέα.

  Νίκος Πέτρου                                                                               Λεωνίδας Κόλλας

 Πρόεδρος του ΔΣ                                                                         Γενικός Γραμματέας

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ