Σημαντικά Νέα

Η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης Μαρία Πατρέλη, κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό του δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

 Η 16χρονη μαθήτρια διαγωνίστηκε με μαθητές από πολλές άλλες χώρες στην κατηγορία άρθρου με τίτλο: «Community Gardens: a solution for a healthy and profitable life-style» . Το άρθρο αναφέρεται στη νέα τάση που επικρατεί στη χώρα, την έννοια των κοινοτικών κήπων, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τη διετή ενασχόληση μαθητών και καθηγητών του σχολείου σε περιβαλλοντικά προγράμματα. Σημαντική ήταν η βοήθεια και η ενίσχυση που πήρε η μαθήτρια από την καθηγήτριά της κ. Χρυσούλα Νένου, υπεύθυνη για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του δικτύου στο σχολείο.

Το σχολείο επισκέφτηκαν  την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης και η κ. Σοφία Καινούργιου μέλος του Δ.Σ της Εταιρίας και  έδωσαν τα συγχαρητήρια της Εταιρίας στη μαθήτρια Μαρία Πατρέλη και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χρυσούλα Νένου.

Μια τόσο σημαντική διάκριση στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλους τους νέους ανθρώπους στον κόσμο που αγωνίζονται για ένα καλύτερο περιβάλλον, για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ