Σημαντικά Νέα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που συμμετέχει και φέτος στο Μικρόπολις και συγκεκριμένα στην Γειτονιά της Φύσης, με την ευκαιρία του εορτασμού του Διεθνούς Έτους Δασών 2011 του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, δημιούργησαν μια έκθεση φωτογραφίας για τα δάση. Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τα αρχεία του περιοδικού National Geographic, καλύπτοντας βέβαια ένα μικρό μόνο μέρος της ποικιλίας και της ομορφιάς των δασών της γης και υπογραμμίζουν τους κινδύνους της αποψίλωσής τους.

Είναι αλήθεια ότι αν ρωτήσετε έναν κάτοικο της πόλης τι είναι το δάσος, πιθανόν θα σας απαντήσει ότι είναι τα δέντρα, τα φύλλα και τα ζώα που ζουν σ' αυτό. Ένα δάσος είναι όλα αυτά και πολύ περισσότερα. Για εκατομμύρια ανθρώπους το δάσος είναι το σπίτι τους και το μέρος όπου εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Για όλους τους κατοίκους της γης το δάσος είναι το οξυγόνο μας, το πόσιμο νερό μας, η ζωή μας.

Τα δάση καλύπτουν πάνω από το 30% των ηπείρων και φιλοξενούν το 80% της επίγειας βιοποικιλότητας. Πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται βιοποριστικά από τα δάση, ενώ 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σ' αυτά. Τα τροπικά δάση παράγουν πάνω από το 40% του οξυγόνου της γης και αποτελούν πηγή του 30% των σύγχρονων φαρμάκων.

Όλοι αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ένα πράγμα: ότι είναι συλλογικό μας καθήκον να προστατεύουμε και να βοηθούμε στη διατήρηση των δασών.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο Μικρόπολις!

Η μεγαλύτερη διοργάνωση για παιδιά έρχεται ξανά για να μεταμορφώσει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε Μικρόπολις, μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες! Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, παιδιά 2 έως 13 ετών με τις οικογένειές τους πλημμυρίζουν τις συναρπαστικές Γειτονιές της Μικρόπολις 2011. Με ξεναγούς τη μικρή Πόλυ και το φίλο της, τον Κοσμά, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία και απολαμβάνουν μια ημερήσια εκδρομή που μένει αξέχαστη!

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011 εισάγουν παιδιά και γονείς στον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια και της έννοιας της Φροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνται από πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

Φέτος, η Μικρόπολις είναι γεμάτη εκπλήξεις! Για πρώτη φορά, οι γονείς καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα! Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

Η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr
Διαγωνισμοί: www.facebook.com/Mikropolis
Κληρώσεις: στο χώρο διεξαγωγής

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ