Σημαντικά Νέα

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων «ΕΕΔΣΑ» και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» μας ενημερώνουν για τη διεθνή εθελοντική καμπάνια "Let's do it" που θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας:

Η καμπάνια ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία "Let's do it" και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's do it" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ΕΕΔΣΑ και o «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και πίστεψαν πως ήρθε η ώρα το "Let's do it" να έρθει και στην Ελλάδα:

"Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, πιστεύουμε πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να δείξουμε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Ξεκινήσαμε λοιπόν, τις προετοιμασίες και θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί."

Ημερομηνία της κοινής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Ο κάθε φορέας ή εθελοντική οργάνωση που δηλώνει συμμετοχή μπορεί να οργανώσει τη δική της δράση και να συντονίζει τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή της.

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org ή επικοινωνήστε μέσω e-mail greeceletsdoit@gmail.com και ελάτε να καθαρίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Στη συνέχεια η οργανωτική μάδα θα επικοινβνήσει μαζί σας για το στήσιμο της δράσης που θα οργανωθεί σε κάθε περιοχή, ώστε να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις και να κινητοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός εθελοντών.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ