Σημαντικά Νέα

Το FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου ΠΕ “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Συνολικά συμμετείχαν 22 χώρες με πάνω από 155 συμμετοχές σχολείων. Οι νικητές επιλέχτηκαν από εκπροσώπους των UNESCO, UNEP, EEA, IIEEE και του FEE. Η ποιότητα των συμμετοχών ήταν φέτος πολύ υψηλή, παρόλο το νεαρό της ηλικίας των συμμετεχόντων, συνδέοντας την επιστήμη και την πολιτική με τα εκάστοτε περιβαλλοντικά τοπικά θέματα.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν πέντε σχολεία από το δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», εκ’ των οποίων το ένα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα υπόλοιπα τέσσερα από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φαίνονται στον πίνακα:

Σημαντική διάκριση έλαβε φέτος η Ελλάδα, κατακτώντας τη 2η θέση στην κατηγορία των 11-14 ετών, με το βίντεο με θέμα «Κορώνεια - παρελθόν, παρόν, …. μέλλον;», που παράχθηκε από το Γυμνάσιο Εγνατίας από τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Κορώνεια τα τελευταία χρόνια.

Συγχαρητήρια στην περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Εγνατίας, καθώς και σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό!

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ