Σημαντικά Νέα

Η πρέσβειρα του Προγράμματος "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον" , υποψήφια διδάκτορας και ερευνήτρια του Ευρωπαικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, κα Αναστασία Πενταγιώτη, μετά τη συμμετοχή της στο τριήμερο εργαστήριο με τίτλο Young ESD Leaders Capacity Building Training Course-YRE Mission

που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στην Πορτογαλία, υλοποίησε workshop με τη θεματική “Systems Thinking and Leadership” στο πλαίσιο του μαθήματος «Ενεργειακή Πολιτική και Βιώσιμη Ανάπτυξη», την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, σε συνεργασία με την κα. Θεοδώρα Πολυζωίδου και την κα. Αλέξια Νικηφοράκη, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Στην διάρκεια του τρίωρου αυτού workshop, πραγματοποιήθηκε μία εισαγωγή στο Systems Thinking και παρουσιάστηκε ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για έναν Αειφόρο Πλανήτη, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να δοκιμάσουν τις γνώσεις μέσα από ένα «παιχνίδι ρόλων».
Οι είκοσι φοιτητές αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, αντιπροσωπεύοντας τον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, τον δημόσιο τομέα και την Κοινωνία των Πολιτών, ξεχώρισαν την φτώχεια και τις ανισότητες ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Έπειτα,  προχώρησαν στη διαμόρφωση πρωτοβουλιών αντιμετώπισής τους με βάση όσα διδάχθηκαν, σε συνδυασμό με τις Αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη συνολικών τρόπων αντιμετώπισης των πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας. 

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ