Σημαντικά Νέα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας 2010, η ΕΕΠΦ εκδίδει το λεύκωμα «Ελλάδα. Η χώρα της ποικιλότητας» του Νίκου Πέτρου, βιβλίο αναφoράς για τη βιολογική ποικιλότητα της Ελλάδας.

Μεγάλου μεγέθους (29Χ29), το λεύκωμα έχει 372 σελίδες και 620 φωτογραφίες. Το κείμενο, μετά από μια γενική αποτίμηση των προβλημάτων της βιοποικιλότητας εξερευνά τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, παρουσιάζει αναλυτικά τη χλωρίδα και την πανίδα της με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας και εξετάζει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και την παρουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος του λευκώματος παρουσιάζονται ειδικά θέματα που αφορούν «εμβληματικά» είδη όπως οι πελεκάνοι, ο λύκος και η αρκούδα, σημαντικά ενδιαιτήματα όπως οι υγρότοποι και οι βραχονησίδες, αλλά και λιγότερο γνωστά είδη όπως τα σαρκοφάγα και τα παλαιοενδημικά φυτά.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου, ώρα 7:30μμ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από την Υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, τον τέως Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και τον Κώστα Καρρά της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας στην εκδήλωση επικοινωνώντας με τη Λένα Χατζηβασιλείου. (210 32 24 944, εσωτ. 1, lena@eepf.gr μέχρι 15/11/2010)

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ