Σημαντικά Νέα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 σεμινάριο 40 εκπαιδευτικών με θέμα: «Γνωριμία με τα Περιβαλλοντικά δίκτυα της  Ελληνικής Εταιρία Προστασίας της Φύσης και βιωματικά εργαστήρια» με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Χίου κ. Ανατολή Βροχαρίδου και τις κ. κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη και Σοφία Καινούργιου εκ μέρους της Εταιρίας.  Ως γνωστόν η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου έχει τον πανελλήνιο συντονισμό του Εθνικού δικτύου « Οι Πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου»

 Στόχοι του ως άνω σεμιναρίου από τη μία η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα δίκτυα της Εταιρίας και  από την άλλη η υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής Αγωγής.  Στο σεμινάριο έγινε παρουσίαση της ιστορίας και των δράσεων της Εταιρίας, καθώς και των εκπαιδευτικών της δικτύων: « Οι Πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου», « Φύση χωρίς σκουπίδια», «Μαθαίνω για τα δάση» και «Οικολογικά Σχολεία».

  Ακολούθησαν κυκλικά δύο βιωματικά εργαστήρια από το δίκτυο « Οι Πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου». Το πρώτο είχε θέμα « Οικολογικές πινακίδες», οργανώθηκε και συντονίστηκε από την κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη και το δεύτερο « Ο κρυμμένος θησαυρός της πράσινης γωνιάς» από την κ. Σοφία Καινούργιου.

  Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στο νησί, με έντονο το ενδιαφέρον των 40 εκπαιδευτικών που ήρθαν από κάθε γωνιά του πανέμορφου νησιού. Ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιδέες, έγιναν συνεργασίες και εκφράστηκαν ευχαριστήρια εκ μέρους των εκπαιδευτικών προς την Ε.Ε.Π.Φ.  τόσο για την παρουσία των μελών της στο σεμινάριο , όσο και για τη βοήθεια που προσέφεραν στο δύσκολο έργο τους στην παραμεθόριο αυτή περιοχή. Ευχή όλων να συνεχιστεί στο μέλλον η πολύτιμη αυτή συνεργασία.

Μαρία Ρουσσομουστακάκη- Σοφία Καινούργιου

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ