Σημαντικά Νέα

Η Εταιρία μας κλήθηκε να ενημερώσει την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».  Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, με θέμα « Έλεγχος υδάτων κολύμβησης και Γαλάζια Σημαία» συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΓΥ, της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του ΥΠΕΣ, του ΑΡΧΕΛΩΝ και η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μ. Μουστάκα, καθώς και δώδεκα βουλευτές.

Την Εταιρία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Νίκος Πέτρου, υπεύθυνος του Προγράμματος και η Δαρεία - Νεφέλη Βουρδουμπά, συντονίστρια του Προγράμματος, ενώ ο Αντιπρόεδρος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης παρακολούθησε τη συνεδρία ως παρατηρητής.

Η «Γαλάζια Σημαία» ήταν το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης και οι παριστάμενοι βουλευτές υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις για τις διαδικασίες του Προγράμματος, για τη σημασία του για τον ελληνικό τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξής του. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Εταιρίας μας να διευκρινήσουν σημεία που δεν είναι ευρέως γνωστά στο κοινό, όπως για παράδειγμα οι ασφαλιστικές δικλείδες στη διαδικασία βραβεύσεως με τους πολλαπλούς ελέγχους, αλλά και να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τις προοπτικές ανάπτυξης, που θα μεγιστοποιηθούν αν υπάρξει κεντρική στήριξη από τους αρμόδιους φορείς.

Η ΕΕΠΦ ευχαριστεί θερμά την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την ευκαιρία που της δόθηκε και για την εποικοδομητική συνάντηση καθώς και για τη ένθερμη αποδοχή από όλα τα μέλη της τής πρόσκλησης να παρευρεθούν στην εκδήλωση παρουσίασης των Γαλάζιων Σημαιών για το 2016, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στη Χαλκιδική.

Μόλις η μαγνητοσκόπηση της συνάντησης είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Βουλής θα σας ενημερώσουμε  σχετικά.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ