Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…
1973: Έναρξη προσπαθειών για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

Η ΕΕΠΦ στηρίζει τις προσπάθειες διεθνών οργανώσεων για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας επί πολλά χρόνια, με παρεμβάσεις σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, με δημοσιεύεις άρθρων στο περιοδικό, αλλά και με υλοποίηση προγραμμάτων μελέτης και ευαισθητοποίησης των τοπικών πληθυσμών.

Η προσπάθεια που άρχισε η Εταιρία μας, από το 1973, για τη διάσωση της φώκιας που απαντάται στις ελληνικές θάλασσες, συνεχίζεται τώρα, με την οικονομική ενίσχυση της ΕΟΚ, από το Υπουργείο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Εταιρία μας. Υπάρχουν σε εξέλιξη τρία προγράμματα, πάντοτε με την ενίσχυση της ΕΟΚ. Το πρώτο έχει ανατεθεί στο ΥΧΟΠ, για την ίδρυση θαλασσίου πάρκου στην περιοχή των Βορείων Σποράδων (νησίδα Πιπέρι). Το δεύτερο εκτελείται, μέσω της Εταιρίας μας, από το εργαστήριο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σκοπό την εξακρίβωση των περιοχών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη διατήρηση της φώκιας στην κοινότητα. Το τρίτο, πάλι μέσω της Εταιρίας μας, είναι ένα σχέδιο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πληθυσμών των ακτών και των νησιών, ορισμένων περιοχών της Μεσογείου, στο πρόγραμμα για την προστασία της φώκιας.

 

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ