Ήξερες ότι…
Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ
ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΠΦ
Μεταξύ 10-15 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του YUNUS, με τη συνεργασία της ΕΕΠΦ και της ομόλογης τούρκικης οργάνωσης TÜRÇEV, συναντήθηκαν 14 εκπαιδευτικοί καθώς και μέλη και στελέχη των δύο οργανώσεων από Ελλάδα και Τουρκία.
Αντικείμενο του Θερινού Σχολείου ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού αναφορικά με τρία εμβληματικά είδη πανίδας τα οποία απαντώνται και στις δύο χώρες: τη Μεσογειακή Φώκια, τη Θαλάσσια Χελώνα και τον Λευκοπελαργό .
Το Θερινό Σχολείο που οργάνωσε η ΕΕΠΦ, διεξήχθη στην Αλόννησο, το κέντρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου– Βορείων Σποράδων, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη και το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο στην Ελλάδα και το οποίο ιδρύθηκε κυρίως για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.
Το έργο YUNUS – Θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Theoretical approaches and practical implementations in Environmental Education) υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Έργων και Προγραμμάτων Προστασίας της Φύσης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, υπό την ομπρέλα του Προγράμματος "Κοινωνικός Διάλογος μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας" (Civil Society Dialogue between EU countries and Turkey, CSD-V), με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, απευθυνόμενο σε οργανώσεις και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προωθεί τον κοινωνικό διάλογο ανάμεσά τους και αποσκοπεί στην μεταξύ τους ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.
http://yunusproject.net/el/home-gr/.
Αλόννησος 2019: Θερινό Σχολείο
Έλληνες και Τούρκοι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για τρία απειλούμενα είδη ( Λευκοπελαργός, Φώκια, χελώνα Caretta Caretta)