Έργα σε εξέλιξη
Έργα και προγράμματα.jpg
Έργα και προγράμματα
Έργα και προγράμματα.jpg

Η ΕΕΠΦ συμμετέχει στο πενταετές έργο LIFE Phoenix με τίτλο «Restoration and improvement of Priority Habitat 9370* Palm groves of Phoenix», στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης του οικοτόπου προτεραιότητας Δάση Φοινίκων του είδους Phoenix (9370*) στη νήσο Γκραν Κανάρια και στην Κρήτη.

Ειδικότερα επιδιώκονται:

  • Η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα περιλαμβάνει: μετριασμό των κύριων γενικών κινδύνων (όπως η ξηρασία, οι δασικές πυρκαγιές, η υπερβόσκηση, ανθρωπογενείς πιέσεις επισκεψιμότητας, ο υβριδισμός)
  • Η αποκατάσταση των αυτοφυών φοινικόδεντρων με κατάλληλες τεχνικές διαχείρισης
  • Η πρόληψη και ο έλεγχος των παρασίτων και των ξενικών εισβολικών ειδών (IAS)
  • Η φυτεύσεις, η περιβαλλοντική διακυβέρνηση και η ευαισθητοποίηση.

H παρέμβαση του LIFE PΗΟΕΝΙΧ βασίζεται στην παροχή στρατηγικών γραμμών-δράσεων διατήρησης για καθεμία από τις απειλές που έχουν εντοπιστεί και στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων οριζόντιων δράσεων (π.χ. αποκατάσταση οικοτόπων και αναδάσωση, διακυβέρνηση, ευαισθητοποίηση), που θα συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση πολλών απειλών ταυτόχρονα.

Το έργο συντονίζει η ισπανική εταιρεία Gesplan και, εκτός της ΕΕΠΦ, από την Ελλάδα συμμετέχουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και η εταιρία Homeotech, και από  την Ισπανία το Cabildo de Gran Canaria, η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας των Καναρίων Νήσων και το Πανεπιστήμιο Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου.

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της χορηγούσας αρχής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι' αυτές.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ