Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…

Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ

ΕΕΠΦ: Σημαντική παρουσία στο πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  

Η ΕΕΠΦ συμμετείχε ως εταίρος σε ένα από το πρώτα έργα LIFE που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 (τότε ACNAT, Council Regulation 3907/91. Σκοπός του έργου ήταν η προστασία της καφέ αρκούδας , Ursus arctos*.   Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΑΡΤΟΥΡΟ  και τότε Ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας..  Το έργο έθεσε τις βάσεις για την υλοποίηση δράσεων και πολιτικών για την συνύπαρξη μεταξύ άγριας ζωής και ανθρώπου.

Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί το κύριο χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Το LIFE συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και στην επίτευξη των σκοπών και στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», στηρίζει την εφαρμογή του 7ου Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον και άλλες στρατηγικές και σχέδια της ΕΕ για το περιβάλλον και για το κλίμα. Μέσω του προγράμματος LIFE χρηματοδοτούνται μέτρα και έργα με ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία για τα κράτη-μέλη.

Από τότε η ΕΕΠΦ υλοποίησε και υλοποιεί συνολικά 6 έργα LIFE συμπράττοντας με εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Στόχοι αυτών των έργων είναι η προστασία ειδών και οικοτόπων προτεραιότητας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000.  Εκτός της προστασίας τα έργα αυτά έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την εκπαίδευση και ενημέρωση διάφορων ομάδων στόχων. 



Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ