Ιστορική Αναδρομή

Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ

ΕΕΠΦ: συντονιστής εταίρος του έργου LIFE ForOpenForests “Για ανοιχτά δάση”  

Η ΕΕΠΦ συμμετείχε ως συντονιστής εταίρος στο έργο, συμπράττοντας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ - ARCTUROS. Το έργο συγχρηματοδότησαν το Πράσινο Ταμείο και ο Δήμος Μόλου -  Αγίου Κωνσταντίνου.   

 Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η εφαρμογή διαχειριστικών πρακτικών στα δάση και τα δασικά ανοίγματα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε επίπεδο ειδών, ενδιαιτημάτων και τοπίου σε δύο ορεινές περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Κεντρικής Ελλάδας, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: «Εθνικός Δρυμός Οίτης» (GR2440004) και «Όρος Καλλίδρομο» (GR2440006).

 Στα δύο αυτά βουνά, και συγκριμένα στα διάκενα των δασών φιλοξενούνται είδη και οικότοποι προτεραιότητας σύμφωνα με την Οδηγία 43/92. Η ΕΕΠΦ σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου συνέβαλε στην προστασία αυτών των ειδών υλοποιώντας δράσεις διαχείρισης στο πεδίο.

Εκτός από τις δράσης διαχείρισης η ΕΕΠΦ οργάνωσε σεμινάρια και επισκέψεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών στο πεδίο σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας – Υπάτης και τις Διευθύνεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα είδη, τους οικοτόπους και τις δράσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου

Ακολουθείστε το έργο στα κοινωνικά δίκτυα

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ