Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…

Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ

ΘΕΣΠΙΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΤΙΠΑ

 «Το ΔΣ της Ε.Ε.Π.Φ. θεώρησε πως ο καλύτερος τρόπος διαχρονικής συντήρησης της μνήμης του Βύρωνα Αντίπα θα ήταν η καθιέρωση ενός τιμητικού βραβείου με το όνομά του, που θα απονέμεται σε πρόσωπα ή σε οργανώσεις με αποδεδειγμένα εξαιρετική προσφορά στην προστασία της Ελληνικής Φύσης και γενικότερα του Περιβάλλοντος.

Η θέσπιση αυτού του βραβείου αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. και το βραβείο «Βύρωνα Αντίπα» απονέμεται φέτος για πρώτη φορά, με επίσης ομόφωνη απόφαση ως προς το βραβευόμενο πρόσωπο για το 1998.

Είναι σε όλους μας γνωστές οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνονται καθημερινά μάχες –σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και ειδικότερα στον τόπο μας– για την αποτροπή των ηθελημένων ή αθέλητων ζημιών που προκαλούνται στο περιβάλλον από ιδιώτες και διαφόρους φορείς. Οι προσπάθειες της Εταιρίας μας προς την κατεύθυνση αυτή γίνονται με κάθε νόμιμο μέσο αποτροπής ή θεραπείας, αλλά και με τη διάδοση της γνώσης για τη Φύση και την ευαισθητοποίηση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των πολιτών.

Πιστεύουμε, ως εκπρόσωπο της ΕΕΠΦ, ότι οφείλουμε να τονίσουμε σήμερα τη μεγάλη συμβολή στους προαναφερθέντες στόχους ενός πραγματικού φίλου της Φύσης, δικαστικού λειτουργού της υψηλότατης βαθμίδας του Ανωτάτου Ακυρωτικού μας Δικαστηρίου, του Α’ Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μιχαήλ Δεκλερή. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι ιδιαιτέρως ευτυχής και έχει την τιμή να απονέμει στον κ. Μιχαήλ Δεκλερή το πρώτο βραβείο «Βύρωνα Αντίπα», σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην προστασία της Ελληνικής Φύσης και του Περιβάλλοντος».

Περιοδικό Φύση, ΤΕΥΧΟΣ 79

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ