Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…

Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Νέοι Δημοσιογράφοι: Ένα ευέλικτο δίκτυο σε διεθνές και εθνικό επίπεδο

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1993 και απευθύνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και σε μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού.

Οι μαθητές εργάζονται ως δημοσιογράφοι σ' ένα εικονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα (θεματικές ενότητες : ενέργεια, νερό, απορρίμματα, πόλεις, ακτές, γεωργία). Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Απόφαση ΥΠAIΘ, αρ. πρωτ. Φ7/ΕΠ/60884/88845/Δ7/21-07-2021).

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο διεθνές επίπεδο του δικτύου, μελετούν ένα τοπικό περιβαλλοντικό πρόβλημα και συνεργάζονται με Νέους Δημοσιογράφους από 44 διαφορετικές χώρες που μελετούν παρόμοια θέματα. Οι μέθοδοι και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι η αναζήτηση βιβλιογραφίας, η εργασία πεδίου, οι συνεντεύξεις, η συγγραφή άρθρων, η λήψη φωτογραφιών, κ.ά

Στο διεθνή διαγωνισμό του δικτύου τα σχολεία μπορούν να συμμετέχουν με άρθρα, φωτογραφίες ή/και βίντεο από το περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα, που έχουν υλοποιήσει όλη τη χρονιά για το καλύτερο άρθρο, την καλύτερη φωτογραφία και βίντεο με περιβαλλοντικό θέμα.

Βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την οργάνωση της συνεργασίας των μελών του δικτύου στο διεθνές επίπεδο είναι η ιστοθέση των Νέων Δημοσιογράφων (http://www.yre.global/), η οποία παρέχει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, εργαλείων και υπηρεσιών και η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μελών του δικτύου.

Συντονιστές

Διεθνής συντονιστής: Fee (Foundation for Environmental Education / Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

Συντονιστές για την Ελλάδα: ΕΕΠΦ, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας

Φωτογραφία από μαθητές/τριες του Γυμνασίου Γαυρίου Άνδρου που διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό των Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ