Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…

Από την ιστορία των 70 χρόνων της ΕΕΠΦ

Το βραβείο «Βύρων Αντίπας» καθιερώθηκε το 1998 και από τότε  απομονέμεται σε πρόσωπα ή σε οργανώσεις με αποδεδειγμένα εξαιρετική προσφορά στην προστασία της Ελληνικής Φύσης και γενικότερα του περιβάλλοντος.

Τιμηθέντες με το Βραβείο «Βύρων Αντίπας»

1998: Μιχαήλ Δεκλερής, Πρόεδρος Ε’ Τμήματος Συμβουλίου της Επικρατείας.

1999: Αναστάσιος Αλιφέρης,  Δήμαρχος Τήλου.

«Σε μας προκάλεσε εντύπωση μια επιστολή του Δήμου που μας ζητούσε να συνηγορήσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απαγόρευση του κυνηγιού, ιδιαίτερα όταν είδαμε ότι συνοδευόταν από 240 υπογραφές κατοίκων του νησιού (επί συνόλου περίπου τριακοσίων)... Ασφαλώς, η απαγόρευση στο μικρό αυτό χώρο δεν φθάνει για να σωθεί ο φτερωτός κόσμος του τόπου μας, αλλά αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα που μπορεί να εμπνεύσει και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Η Τήλος είναι σήμερα ένα μέρος όπου η φύση αντί να υποβαθμίζεται, αναβαθμίζεται».

2000: Έλμουτ Μπάουμαν, ερευνητής της ελληνικής φύσης, συγγραφέας.

Ο Έλμουτ Μπάουμαν εξέφρασε την συγκίνησή του για την τιμή της απονομής του Βραβείου Αντίπα. «Προσπάθησα και εγώ», είπε, «να προσφέρω ότι μπορούσα για την προστασία της μοναδικής ελληνικής φύσης, σαν αυτονόητη υποχρέωση έναντι των γενεών που θα μας ακολουθήσουν σε αυτό τον τόσο ταλαιπωρημένο σήμερα κόσμο, αλλά και έναντι μιας χώρας που φιλοξένησε την οικογένειά μου πάνω από εκατό χρόνια και μου προσέφερε τον θαυμασμό για τα πνευματικά και υλικά δημιουργήματα του αρχαίου κόσμου, του οποίου η φύση είναι αναπόσπαστο μέρος.»

 

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ