Ιστορική Αναδρομή

Ήξερες ότι…
1980: Έναρξη προσπαθειών για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας

Η ΕΕΠΦ πρωτοστατεί στην προστασία της χελώνας Caretta caretta, ξεκινώντας με δημοσίευση ενός εκτεταμένου άρθρου του μέλους της Εταιρίας μας  Δημήτρη Μαργαριτούλη στο τεύχος 22 του περιοδικού. Αργότερα η ΕΕΠΦ εξασφαλίζει χρηματοδότηση και υποστήριξη για προγράμματα προστασίας στις ακτές της Ζακύνθου και σήμανσης χελωνών.

…«Η Εταιρία μας άρχισε πριν από αρκετά χρόνια έναν αγώνα προστασίας της χελώνας. Το 1981 η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσεως, διέθεσε, προς το τότε Υπουργείο Συντονισμού — Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας Περιβάλλοντος, $ 16.500 που διαχειρίστηκε η Εταιρία μας, για μελέτες και μέτρα προστασίας της χελώνας της Ζακύνθου. Αργότερα, το θέμα περιήλθε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων, που με τη χρηματική βοήθεια της ΕΟΚ και τον κ. Μαργαριτούλη, ως συντονιστή του προγράμματος, έκαμε προσπάθεια προστασίας του είδους. Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας αν δεν αναφέρουμε τον αγώνα που κάνει, εδώ και αρκετά χρόνια, το μέλος μας Κα Λιλή Ελευθ. Βενιζέλου, μέλος του Σωματείου Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας, για να πείσει τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες, αρμόδιες να βοηθήσουν στην υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων»

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ