Ιστορική Αναδρομή

1992: Η ΕΕΠΦ αναλαμβάνει το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

 «Ύστερα από πολλές συσκέψεις και συζητήσεις και αφού συνέστησε ειδι­κή Επιτροπή για να μελετήσει το θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσι­σε ν’ αναλάβει η Εταιρία μας για το 1992 το ρόλο του Εθνικού Χειριστή στο Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης», μετά από πρόταση που μας έγινε από το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

 Σημειώνουμε ότι η πρόταση απευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο προς την Ελλ. Εταιρία Προστασίας της Φύσης, επειδή με την πολύχρονη δράση της έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα σοβαρότερα και πιο υπεύθυνα περιβαλλοντικά Σωματεία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχέση με τις οργανωμένες ακτές και αποσκοπεί στη βράβευση όσων από αυτές τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σ’ ότι αφορά την καθαρότητα των νερών αλλά και τη σωστή λειτουργία του ευρύτερου χώρου τους, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων δραστηριοτήτων για την γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Το κυριότερο όμως είναι ότι, μέσα από το πρόγραμμα «Γαλάζιες  Σημαίες», η Εταιρία μας θα μπορέσει να περάσει καλύτερα τα μηνύματα της, σχετικά με την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος και παράλληλα να γίνει γνωστή σε πολύ ευρύτερο κύκλο ανθρώπων.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Αρτέμη Γιαννίτσαρο (Πρόεδρο), Πέτρο Μπρούσαλη (Αντιπρόεδρο), Γιώργο Σφήκα (ΓΓ), Ντοναλντ Μάθιους (Αναπληρωτη ΓΓ), Δάφνη Γαβρίλη-Μπένου-Πάλμερ (Ταμία), και τα μέλη Διονύση Βασιλειάδη, Ειρήνη Βαλλιανάτου, Λίλυ Βενιζέλου, Σπύρο Νικολάου και Γρηγόρη Τσούνη.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ