Σημαντικά Νέα

Το FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου ΠΕ “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετέχουν στο Δίκτυο ή που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου, αποστέλλοντας στην ΕΕΠΦ αίτηση συμμετοχής (http://eepf.gr/el/young-reporters ) ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους.

Τα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι μαθητές μπορούν να αφορούν σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα, νερό, απορρίμματα κ.α.

Σας ενημερώνουμε ότι φέτος, έχει εισαχθεί μια νέα κατηγορία με θέμα Αειφόρος Κατανάλωση και Παραγωγή (Sustainable Consumption and Production), η οποία αφορά στη διεθνή συνεργασία σχολείων του δικτύου. Η κατηγορία αυτή αφορά σε χώρες που επιθυμούν να συνεργαστούν και να ετοιμάσουν ένα κοινό άρθρο, το οποίο θα υποβάλλουν στο διεθνή διαγωνισμό, ως αποτέλεσμα της κοινής τους προσπάθειας. Στην κατηγορία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές 15-18 ετών. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα κατηγορία μπορείτε να βρείτε εδώ http://www.yre.global/new-category/ .

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στο Διεθνή Διαγωνισμό του Δικτύου, θα πρέπει να υποβάλετε τα σχετικά άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο στα γραφεία της ΕΕΠΦ ταχυδρομικά (Νίκης 20, 105 57 Αθήνα) ή/και ηλεκτρονικά (education@eepf.gr), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, προκειμένου να αξιολογηθούν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο θα προωθηθούν στη Διεθνή Επιτροπή, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε:

Α) τη δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο διαγωνισμό, την οποία θα πρέπει να στείλετε συμπληρωμένη στην ΕΕΠΦ, στο education@eepf.gr, έως και την 31η Ιανουαρίου 2016.

Β) τα κριτήρια υποβολής της/των συμμετοχής/ων σας στο διαγωνισμό

Γ) τις αιτήσεις για την υποβολή της συμμετοχής σας με άρθρο, φωτογραφία ή/και βίντεο αντίστοιχα, οι οποίες θα πρέπει να αποσταλθούν συμπληρωμένες και να συνοδεύουν την αντίστοιχη συμμετοχή σας, με τη λήξη της προθεσμίας (31 / 03 / 2016).

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ