Πανελλήνιο Συνέδριο Η Φυσική Κληρονομιά μας Αξία Προστασία

Περιγραφή

Το Συνέδριο και η έκθεση αφορούσαν Χλωρίδα, Πανίδα, Οικοσυστήματα, Χερσαίο και Θαλάσσιο περιβάλλον, Γεωλογία, Παλαιοντολογία, Προβλήματα του ελληνικού χώρου που σχετίζονται με τη Βιοποικιλότητα, την Προστασία χλωρίδας, πανίδας, βιοτόπων.

Σκοπός ήταν:

  • Να παρουσιαστεί η Παλαιοντολογική, Γεωλογική εξέλιξη του Ελληνικού χώρου, η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, η ποικιλία οικοσυστημάτων, φυτών, ζώων, η βιοποικιλότητα αλλά και η γεωποικιλότητα της Ελλάδας.
  • Να αναδειχθεί η αξία της φυσικής κληρονομιάς μας.
  • Να παρουσιαστούν οι σύγχρονες απειλές και τα προβλήματα της ελληνικής φύσης, τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας.
  • Να παρουσιαστούν τα μέτρα προστασίας της βιοποικιλότητας της Ελλάδας.

Στόχος ήταν:

  • Η πληροφόρηση του κόσμου ώστε να εκτιμήσει το φυσικό πλούτο της χώρας μας.
  • Η διέγερση του ενδιαφέροντος και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και να το παραδώσει στην ίδια αν όχι σε καλύτερη κατάσταση, στις επόμενες γενιές.

Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος
Ρουσσομουστακάκη Μαρία
Μέλη
Αριανούτσου Μαργαρίτα
Γεωργίου Κυριάκος
Κόλλας Λεωνίδας
Λεγάκις Αναστάσιος
Νικηφοράκη Αλέξια
Πέτρου Νίκος
Τσούτση Ελένη
Χατζημπίρος Κίμων

Υποστηρικτική Επιτροπή
Βαβούρη Αλίκη
Βαρδαλά Εύη
Γκαίτλιχ Μαρτίνος
Δασκαλοπούλου Κατερίνα
Δημάκη Μαρία
Δρακοπούλου Νάνσυ
Κόλλα Ηρώ
Κούβελου Μαρίζα
Σκαναβή Κωνσταντίνα
Σφήκας Γεώργιος
Φέρμελη Γεωργία
Χαραλαμπόπουλος Τίμος
Χατζηαντωνίου Γιώργος


Στο Πνευματικό Κέντρο, στην Αίθουσα Τρίτση, προσκεκλημένοι ομιλητές, -επιστήμονες και ειδικοί ερευνητές- απευθύνθηκαν στο ευρύ κοινό, με σύντομες ομιλίες - παρουσιάσεις που ενέπιπταν στις παραπάνω ενότητες. Το Συνέδριο ήταν ανοικτό για το κοινό ώστε να το παρακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Ταυτόχρονα, στην Αίθουσα Κόντογλου, τις ίδιες μέρες οργανώθηκε σχετική Έκθεση. Η έκθεση περιελάμβανε εκτός από τα κλασικού τύπου εκθέματα (δυσδιάστατα και τρισδιάστατα), και προβολές DVD, CDrom. Έγιναν παρουσιάσεις φωτογραφικού, ψηφιακού κ.ά. υλικού με θέματα από την Ελληνική Φύση όπως για παράδειγμα μνημεία φυσικού κάλλους και απειλούμενα είδη, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου και να βοηθήσουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, πληροφόρησή του.

Το συνέδριο και η έκθεση ήταν ελεύθερα για το κοινό.

No matching items were found.

Do you want to support our efforts?

logo
The Hellenic Society for the Protection of Nature is an environmental non-governmental organization of Panhellenic range that has been active since 1951 for the protection of the Greek natural environment.
We use the "Cookies" technology to facilitate the use of this site.
Ok